Nem engedhetjük el a bajnokság elejét

 

Komoly munkát igényel a DVTK Jegesmedvék szakmai stábjától, hogy átírják a terveket az Extraliga-startig hátralévő két és fél hétben.

Mint arról már beszámoltunk, a poprádi ételmérgezés után újra kell terveznie a felkészülést a miskolci Extraliga-csapatnak. De mit jelent ez szakmai szemszögből? “Szerdán, az első csapatedzésen kapunk pontos képet arról, hogy milyen állapotban vannak a játékosok – mondta blogunknak Strenk Hunor másodedző. – Az orvosi vélemények alapján tudjuk megkezdeni az új edzéstervek elkészítését, hiszen differenciálni kell a hokisok között. Nagyon súlyosan 4-5 játékosunkat érintette a fertőzés, ők komoly súlyvesztést is elszenvedtek, de szerencsére voltak olyanok is, akik fél nappal megúszták. Valószínűleg három részre osztjuk a társaságot, a betegségük súlyosságának megfelelően, így készítjük el számukra az edzésterveket.”

Az edzőknek az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy nem terhelhetők egyformán a játékosok, és ezt a helyzetet ki kell egyenlíteni. “Az a legfontosabb, hogy egy szintre hozzuk a hokisokat. Ezt majd a szárazmunka eltérő intenzitásával oldjuk meg. Őszintén szólva sem játékos-, sem edzői pályafutásom alatt nem voltam még ilyen helyzetben, amikor a felkészülés ilyen durva törést szenvedett volna. Az egész szakmai stábnak olyan szituáció ez, amelyben új megoldásokat kell találnunk.”

A csapat már túl volt a fizikai felkészülés nagy részén, most következett volna a taktikai elemek gyakorlása, és mindezt szintén újra kell írni. “Vissza kell térnünk a fizikai állapot javítására, miközben valahogy meg kell oldanunk a játékterv tanulását is. Nincs más lehetőségünk, mint hogy a bajnoki rajtig hátralévő két és fél hétben valahogy felülkerekedjünk a nehezségeinken, úrrá legyünk azokon. Ez egészen biztosan extra munkával jár mind a játékosok, mind az edzők részéről. Arra törekszünk, hogy már a nyitó fordulóban megfelelően felkészültek legyünk, nem engedhetjük el a bajnokság elejét.”

A DVTK Jegesmedvék a Zólyom elleni rangadóval kezdik a szezont szeptember 13-án, majd 15-én vasárnap már jön is az első magyar–magyar Extraliga-rangadó a MAC Újbuda otthonában.

dvtkedzok

fotó: DVTK Jegesmedvék facebook

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum