Nem engedhetjük el a bajnokság elejét

 

Komoly munkát igényel a DVTK Jegesmedvék szakmai stábjától, hogy átírják a terveket az Extraliga-startig hátralévő két és fél hétben.

Mint arról már beszámoltunk, a poprádi ételmérgezés után újra kell terveznie a felkészülést a miskolci Extraliga-csapatnak. De mit jelent ez szakmai szemszögből? “Szerdán, az első csapatedzésen kapunk pontos képet arról, hogy milyen állapotban vannak a játékosok – mondta blogunknak Strenk Hunor másodedző. – Az orvosi vélemények alapján tudjuk megkezdeni az új edzéstervek elkészítését, hiszen differenciálni kell a hokisok között. Nagyon súlyosan 4-5 játékosunkat érintette a fertőzés, ők komoly súlyvesztést is elszenvedtek, de szerencsére voltak olyanok is, akik fél nappal megúszták. Valószínűleg három részre osztjuk a társaságot, a betegségük súlyosságának megfelelően, így készítjük el számukra az edzésterveket.”

Az edzőknek az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy nem terhelhetők egyformán a játékosok, és ezt a helyzetet ki kell egyenlíteni. “Az a legfontosabb, hogy egy szintre hozzuk a hokisokat. Ezt majd a szárazmunka eltérő intenzitásával oldjuk meg. Őszintén szólva sem játékos-, sem edzői pályafutásom alatt nem voltam még ilyen helyzetben, amikor a felkészülés ilyen durva törést szenvedett volna. Az egész szakmai stábnak olyan szituáció ez, amelyben új megoldásokat kell találnunk.”

A csapat már túl volt a fizikai felkészülés nagy részén, most következett volna a taktikai elemek gyakorlása, és mindezt szintén újra kell írni. “Vissza kell térnünk a fizikai állapot javítására, miközben valahogy meg kell oldanunk a játékterv tanulását is. Nincs más lehetőségünk, mint hogy a bajnoki rajtig hátralévő két és fél hétben valahogy felülkerekedjünk a nehezségeinken, úrrá legyünk azokon. Ez egészen biztosan extra munkával jár mind a játékosok, mind az edzők részéről. Arra törekszünk, hogy már a nyitó fordulóban megfelelően felkészültek legyünk, nem engedhetjük el a bajnokság elejét.”

A DVTK Jegesmedvék a Zólyom elleni rangadóval kezdik a szezont szeptember 13-án, majd 15-én vasárnap már jön is az első magyar–magyar Extraliga-rangadó a MAC Újbuda otthonában.

dvtkedzok

fotó: DVTK Jegesmedvék facebook

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum