Nem engedhetjük el a bajnokság elejét

 

Komoly munkát igényel a DVTK Jegesmedvék szakmai stábjától, hogy átírják a terveket az Extraliga-startig hátralévő két és fél hétben.

Mint arról már beszámoltunk, a poprádi ételmérgezés után újra kell terveznie a felkészülést a miskolci Extraliga-csapatnak. De mit jelent ez szakmai szemszögből? ?Szerdán, az első csapatedzésen kapunk pontos képet arról, hogy milyen állapotban vannak a játékosok ? mondta blogunknak Strenk Hunor másodedző. ? Az orvosi vélemények alapján tudjuk megkezdeni az új edzéstervek elkészítését, hiszen differenciálni kell a hokisok között. Nagyon súlyosan 4-5 játékosunkat érintette a fertőzés, ők komoly súlyvesztést is elszenvedtek, de szerencsére voltak olyanok is, akik fél nappal megúszták. Valószínűleg három részre osztjuk a társaságot, a betegségük súlyosságának megfelelően, így készítjük el számukra az edzésterveket.?

Az edzőknek az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy nem terhelhetők egyformán a játékosok, és ezt a helyzetet ki kell egyenlíteni. ?Az a legfontosabb, hogy egy szintre hozzuk a hokisokat. Ezt majd a szárazmunka eltérő intenzitásával oldjuk meg. Őszintén szólva sem játékos-, sem edzői pályafutásom alatt nem voltam még ilyen helyzetben, amikor a felkészülés ilyen durva törést szenvedett volna. Az egész szakmai stábnak olyan szituáció ez, amelyben új megoldásokat kell találnunk.?

A csapat már túl volt a fizikai felkészülés nagy részén, most következett volna a taktikai elemek gyakorlása, és mindezt szintén újra kell írni. ?Vissza kell térnünk a fizikai állapot javítására, miközben valahogy meg kell oldanunk a játékterv tanulását is. Nincs más lehetőségünk, mint hogy a bajnoki rajtig hátralévő két és fél hétben valahogy felülkerekedjünk a nehezségeinken, úrrá legyünk azokon. Ez egészen biztosan extra munkával jár mind a játékosok, mind az edzők részéről. Arra törekszünk, hogy már a nyitó fordulóban megfelelően felkészültek legyünk, nem engedhetjük el a bajnokság elejét.?

A DVTK Jegesmedvék a Zólyom elleni rangadóval kezdik a szezont szeptember 13-án, majd 15-én vasárnap már jön is az első magyar?magyar Extraliga-rangadó a MAC Újbuda otthonában.

dvtkedzok

fotó: DVTK Jegesmedvék facebook

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum