Puljujärvi játékjoga az Edmontonnál maradt

 

A klub igyekszik túladni rajta, amire december 1-jéig van alkalma. Az biztos, hogy a finn semmiképp sem akar az Oilersben játszani.

Jesse Puljujärvi nevelőegyesületében, a finn élvonal egyik legerősebb csapatában, a Kärpät Ouluban kezdi a szezont. Szokatlan lépés ez egy olyan csatártól, akit 1/4-esként draftoltak három évvel ezelőtt. Sokat elárul a kálváriájáról, hogy a hírek szerint egy pillanatra sem számolt azzal, hogy hosszabbítson az Oilersszel. Pedig a csapatnál nagy változások történtek a holtszezonban: új főnököt is kaptak Ken Holland személyében, aki 1985 óta dolgozik az NHL-ben. A GM egyik első lépése az új vezetőedző kiválasztása volt, és sikerült elcsábítania Dave Tippettet, aki nem kevésbé rutinos rókának számít.

Ez is kevés volt, hogy meggyőzze a finnt arról, hogy van értelme adnia még egy esélyt magának az albertai fővárosban. Erről maga Holland mesélt a Sportsnetnek: ?Egy héttel azután, hogy szerződtettek, felhívott Markus Lehto, Puljujärvi ügynöke,  és elmondta, hogy Jesse tovább akar lépni. Reménykedtem a régi mondásban, amely szerint az idő minden sebet begyógyít. Idehoztam Dave Tippettet vezetőedzőnek, majd nem sokkal ezután újra beszéltem Lehtóval, de semmi sem változott. Akkor még Jesse is itt volt 4-5 napig, úgyhogy személyesen is leültünk, egy órát beszélgettünk. Ő is ugyanazt mondta, amit Markus.?

Július végén tettek még egy kísérletet, de akkor Puljujärvi már Finnországban volt, és nem gondolta meg magát. Oulu egyébként olyan sztárokat adott az NHL-nek, mint Pekka Rinne vagy Sebastian Aho. Utóbbival Puljujärvi nyáron együtt készült, nem véletlenül: együtt nőttek fel, együtt is törtek be a felnőtt hokiba, a 2015/16-os szezonban a Liigában Aho 45+15, Puljujärvi 28+9 pontot szerzett tinédzserként. Az sem elképzelhetetlen, hogy végül a Carolina, Aho klubja is ajánlatot tesz Puljujärviért. A helyzet úgy áll, hogy RFA-ként a finn csak csapata beleegyezésével válthat klubot ligán belül. Ugyanúgy, mint William Nylander esetében, erre december 1-jéig van lehetőség. Nylanderrel szemben, aki az utolsó pillanatig inkább nem játszott sehol, Puljujärvi imét a Liigában igyekszik a maximumot nyújtani. Ez vagy elég meggyőző lesz más klubok számára, hogy jó ajánlatot tegyenek, vagy nem. Az oului szerződésében mindenesetre van egy kitétel arról, hogy december 1-jéig visszamehet az NHL-be.

Erről Holland a következőket nyilatkozta még: ?Nem tudom, hogy a Finnországba szerződése hogyan érinti a helyzetét. Az biztos, hogy mindenkinek jobb, hogy játszik valahol, mintha nem jégkorongozna sehol. Számos klubbal tárgyaltam, amelyek mutattak bizonyos érdeklődést a megszerzésére. Az elmúlt 10 napban jelentkezett még 3 vagy 4 további csapat is.? Arról, hogy mennyire volt jó választás a finn csatárt a negyedik helyen draftolni, elég egyértelműen fogalmazott: ?Akkoriban Detroitban dolgoztam. A 30 GM közül mindenki az első 5 hely valamelyikén vitte volna el, ez nem is lehet kérdés.? Ezzel együtt érdekes, hogy 2016-ban a Columbus Blue Jacketsé volt a harmadik választás joga, Jarmo Kekalainen, az NHL egyetlen európai általános igazgatója mégsem honfitársát, hanem Pierre-Luc Dubois-t választotta. A kanadai 100 pont felett jár első három éve után.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum