Jesse Puljujärvi inkább hazatér Finnországba

 

A 21 éves csatár nem tudott megragadni az Oilersben. Nem marad a tengerentúlon Jonathan Dahlén sem, aki ismét a Timra játékosa lesz.

Az óriási tehetségként indult Jesse Puljujärvit a 2016-os draft 4. helyén vitte el az Edmonton, ám a támadó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Három év alatt 139 meccsen lépett pályára az NHL-ben, ezeken 37 pontot szerzett. Ezenközben az AHL-ben valamivel eredményesebb volt, de nem kiemelkedő: 53 találkozón 37 egységig jutott a Bakersfield Condorsban. Az Oilers nem kínált neki hosszabbítást, így inkább hazatért Finnországba, ahol nevelőegyesülete, a Kärpät Oulu színeiben próbálja újraindítani karrierjét.

Hasonlóra törekedhet Galló Vilmos egykori csapattársa, Jonathan Dahlén is. A svéd szintén a 2016-os drafton kelt el, a második kör 42. helyén tett szert a jogaira az Ottawa. A Senators végül nem tartott rá igényt, így Vancouverbe került, ám a 2017-es edzőtáborban nem sikerült beverekednie magát az állandó keretbe. Így hazatért, és vezetésével – valamint Galló Vilmos góljainak is köszönhetően – drámai csatában feljutott a Timra az SHL-be. A tavalyi szezont a tengerentúlon kezdte Dahlén, ám az AHL-ben sem úgy sültek el a dolgai, ahogyan szerette volna. Kétszer is agyrázkódást szenvedett, nem kapta meg a bizalmat az edzőktől, a szurkolóknak is céltáblájává vált. Szezon közben klubot váltott, a szabadabb szellemű San José farmcsapatában, a Barracudában kapott esélyt. Ezzel együtt úgy döntött, a kudarcos év után inkább otthonról igyekszik felépíteni magát ismételten. Újfent az Allsvenskanba visszacsúszott Timrában fog játszani, ahol idén is a feljutás a cél. A klub így sem marad képviselet nélkül az NHL-ben, a 26 éves szélső, Anton Wedin kapott szezon végén szerződést a Chicagótól, ahol az a Jeremy Colliton az edző, aki a Mora vezetőedzőjeként testközelből láthatta őt annak idején.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum