Kercsó Árpád a Szabolcsi Sólymokhoz szerződött

   

A legendás szakember veszi át a szakmai vezetést a nyíregyházi utánpótlásban.

A nyíregyházi jégkorong jelentős fejlődésen ment át az elmúlt időszakban, és ez a folyamat várhatóan gyorsulni fog a következő években. Erről tartottak sajtótájékoztatót pénteken, ahol megjelent Szabó Lajosné, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke, Kósa Árpád, Nyíregyháza polgármesteri kabinetvezetője és Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke is.

A Szabolcsi Sólymok az előző szezonban három korosztályban (U8, U12 és U14) tudtak csapatot indítani. A klub és vélhetően az egész nyíregyházi hoki életében komoly változást hozott, hogy tavaly átadták a vadonatúj jégpályát, amely végre biztosítja a gyerekek szakmai fejlődésének infrastrukturális alapjait. A Sólymok így növelni tudják a jeges edzések számát, emellett a városi önkormányzat támogatja az ovikori-programot, amivel a legfiatalabbakat is be tudják vonzani a sportágba.

A fentiek hatására érezhetően nőtt a jégkorongozni vágyó gyerekek száma. Az U8-as korosztályban közel megduplázódott a létszám, az idei szezonban pedig már el tudják indítani az U10-es csapatukat is. A Sólymoknál abban bíznak, hogy így egy olyan utánpótlás-sportolói bázis lesz a kezükben, amelynek felkészítésével reális lesz az esélye annak, hogy két év múlva az U12-es korosztályban ? Nyíregyháza jégkorongsportjának történetében első alkalommal ? nagypályás ?B? kategóriás, illetve ugyancsak nagypályás U14-es csapatot is tudjanak nevezni a bajnokságba. Az egyesület ősztől általános iskolai jégkorongtoborzó és -tehetségkutató programot indít ?Nyíregyházi Sólyomszem? elnevezéssel. A cél az ? a jégkorong sport népszerűsítésén túl ?, hogy mind a program célcsoportját képező gyerekek szüleivel, mind az oktatási intézményekkel együttműködés alakuljon ki.

Az előző év egyik legfontosabb tapaszatalata az volt, hogy eredményeket csak megerősített edzői stábbal tudnak elérni. A gyorsabb fejlődés érdekében egyrészt egy új öttagú elnökséggel kezdték meg a szezon előkészítését, másrészt igazi ?nagyágyút? sikerült szerződtetniük a szakmai munka irányítására. Augusztus 1-jétől már a klubnál dolgozik Kercsó Árpád jégkorong-mesteredző, akit nem kell bemutatni a magyar hokiszurkolóknak. A szakember és az egyesület elképzelései közel álltak egymáshoz, így gyorsan megegyeztek a munka részleteiben.

Ettől a szezontól tehát Kercsó irányítja az utánpótlás-korosztályok edzéseit, ám további változások várhatók a jégcsarnokban is. A közeli tervekben szerepel a jégpálya továbbfejlesztése is, amelynek köszönhetően 9-10 hónapig lenne jég a létesítményben. Ezzel az egyesület hokipalántái reális esélyt kapnak a korosztályukban való sikeresebb szereplésre.

Az idei szezon első jeges eseménye az egyesület játékosai számára az I. Szabolcsi Sólymok edzőtábor, amelyet augusztus 26?30. között Debrecenben tartanak, napközis rendszerben. A naponta legalább egy jeges és száraz edzés mellett lesznek közös szabályismereti beszélgetések és egyéb színes programok is. Az edzőtábor a sportolók részére ingyenes, az ellátást, az utaztatást és a jégpályabérlést az egyesület biztosítja.

A Szabolcsi Jégsport Egyesület a 2019/20-as szezonban is várja a jégkorongozni vágyó gyerekeket, nemcsak Nyíregyházáról, hanem a megye bármely részéről. Jelentkezni lehet a szabolcsisolymok2019@gmail.com email címen vagy 2019. október 14-től személyesen a Városi Jégpályán.

kercso

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum