Korbuly Gergely vonalbíróként kezd az Erste Ligában

 

A sokszoros korosztályos válogatott játékos 24 évesen felhagyott a profi jégkoronggal, ám a sportágtól nem szakad el.

Korbuly Gergellyel idén januárban beszélgettünk legutóbb, amikor hosszú sérülése után visszatért a Hokiklub Budapest csapatába. Az igen tehetséges hokis – nem kevesebb, mint három utánpótlás-világbajnokságon vett részt annak idején – karrierje időközben újabb kanyart vett. “Nagy reményekkel kezdtem ismét játszani, ám a negyedik mérkőzésemen csuklótörést szenvedtem, műteni is kellett – kezdte blogunknak Korbuly. – Az újabb sérülés különösen frusztráló volt, hiszen a tavaly augusztusi csigolyatörésem után nagyon sok erőfeszítésembe került a visszatérés mind fizikailag, mind mentálisan. A kéztörés újabb 3-4 hónapos kiesést jelentett. A hosszú rehabilitáció alatt persze járt az agyam, hogy mit is kellene tennem, hiszen a sok sérülés és műtét már az egészségemet fenyegette. Végül meghoztam azt a döntést, amely minden sportolónak a legnehezebb: abbahagyom profi pályafutásomat.”

Ugyanakkor ha hokisként nem is, játékvezetőként jégre lép Korbuly a jövőben. Ez a zebrák MJJE által szervezett múlt hét végi összetartásáról megjelent hírekből is kiderült, amelyekben ő is nyilatkozott. “Mindig tudtam, hogy a jégkorongtól nem akarok elszakadni a játékoskarrierem után sem. Azt persze nem gondoltam, hogy ez a pillanat ilyen hamar eljön. Már három éve elkezdtem játékvezetőként tevékenykedni, ami az elmúlt időszakban még nyilván takaréklángon ment a bajnoki meccsek és a felkészülés mellett. Már tavaly is felvetődött, hogy komolyabban számítanának rám, de akkor még a hokit választottam. Utánpótlásszinten már eljutottam oda, hogy játékvezető lehettem, most az Erste Ligában vonalbíróként kezdek. Természetesen nekem is végig kell járnom a ranglétrát, hozzá szoknom a magasabb színvonalhoz és sebességhez. Szerencsére a játékvezetői testület ebben nagy segítséget nyújt.”

A magyar hokibírók mindannyian munka mellett fújják a sípot, nem lesz ez másként Korbuly Gergely esetében sem. “Két éve közgazdászdiplomát szereztem, már el is helyezkedtem a szakmámban. A bíráskodást én is a szabadidőmben végzem, mint az összes kolléga. Most kicsit még furcsa minden, hiszen az elmúlt több mint 15 évben ilyenkor már a felkészülés közepénél tartottam, lehet, hogy éppen edzőtáborban voltam, és alig vártam, hogy bedobják a korongot. Az új szerephez hozzá kell szoknom, de úgy gondolom, az egészségem a legfontosabb, így jó döntést hoztam. Most már a játékvezetés terén szeretnék minél magasabb szintre jutni, de először persze stabilizálnom kell a helyemet az Erste Ligában.”

korbulyzebra

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 3-2 HVÉGE
augusztus 13., csütörtök
FELK 15:30 H20VAS 4-2VÉGE
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK   DTVGYE 
FELK 18:00 TITDEB 
augusztus 21., péntek
FELK 15:30 BBYMAC 
FELK 18:30 FTCDAB 
Partnerünk
Archívum