Oroszország és Kanada továbbra is ellenállhatatlan

 

A juharlevelesek még gólt sem kaptak a Hlinka?Gretzky Kupán, de az oroszok is lenullázták a tavalyi döntős svédeket.

A nem hivatalos U18-as világbajnokság második játéknapjának rangadóján a B csoport első napi két győztese játszott egymással: Oroszország és Svédország. A mérkőzés kiegyenlített volt, 52 percen át nem esett gól, ezt követően az oroszok emberelőnyben betaláltak, ami a svédek számára végzetesnek bizonyult. Két és fél perccel később jött a következő orosz találat, egy perccel a rendes játékidő vége előtt pedig a mindent eldöntő harmadik. A 3-0-s győzelem azt jelenti, hogy Oroszország megnyerte a csoportját, hiszen az utolsó meccsén a házigazda Szlovákia lesz az ellenfele, amely a svédek után az amerikaiaktól is kikapott.

Hétfő esti hosszabbításos veresége után Svájc nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni az egyébként is más súlycsoportot képviselő, ráadásul pihentebb Kanadával szemben. A gólgyártás az első harmad felénél indult be, ekkor 6 perc alatt háromszor mattolták a juharlevelesek a helvétek védelmét. A középső periódus hasonló forgatókönyv szerint zajlott: az első 12 percben nem esett gól, ám az ezt követő 7 percben újabb három találattal terhelték meg az ellenfél kapuját az észak-amerikaiak. A záró felvonás így csak formalitás maradt, de azért ebben a harmadban is született két gól, így alakult ki a 8-0-s végeredmény. A kanadai szakvezetés tehát két meccs után elégedett lehet a csapat teljesítményével, még gólt sem kaptak, miközben 14-et lőttek. Különösen a Hendrix Lapierre, Cole Perfetti alkotta játékkapcsolat működik, a két csatár két meccsen 11 pontot hozott össze, előbbi ötöt (2+3), utóbbi hatot (4+2).

Finnország javított a Kanadától elszenvedett 6-0-s vereség után, a házigazda cseh válogatott nem jelentett gondot az északiaknak. A finnek 40 perc után már 5-0-ra vezettek, a cseheknek a harmadik harmadban csak a szépítésre futotta, 5-1-re kikaptak. A finnek nyerő embere Roni Hirvonen volt, aki mesterhármast szerzett.

A svédek után az amerikaiak is megszenvedtek a másik házigazda, Szlovákia ellen. Kétszer is megszerezték ugyan a vezetést az elején, de a szlovákok masszívan tapadtak rájuk, sőt a harmadik harmad közepe táján előnybe is kerültek. Az amerikaiak sem omlottak össze, egy perc múlva egyenlíteni tudtak, jöhetett a hosszabbítás. Ez az USA-nak sikerült jobban, a 64. percben betaláltak és 4-3-ra nyertek.

A csoportkör utolsó fordulója előtt máris megvan a két csoportgyőztes: Oroszország és Kanada. Az A csoportban a finnek a másodikak 3 ponttal, ők az egypontos svájciakkal játszanak, akiknek egy hosszabbításos győzelem elődöntőt érhet, ha este Kanada a papírformának megfelelően rendes játékidőben veri a cseheket. A másik ágon az oroszok a szlovákokkal játszanak, a lelkes házigazdák eddig mindenkire veszélyesek voltak, és az oroszok számára már nincs tét. De ennek az elődöntő szempontjából nem lesz jelentősége, hiszen a szlovákok legjobb esetben is csak a harmadik helyet csíphetik el. Hogy melyik csapat jut biztosan az elődöntőbe, hogy Kanadával játszhasson, az délután fog kiderülni, amikor a 3 ponttal álló svédek a 2 pontos amerikaiakkal csapnak össze.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum