Andreas Nödl 32 évesen visszavonult

 

A Vienna Capitals elvesztette a csapatkapitányát. Átigazolási körkép az EBEL-ből.

Komoly mozgolódás volt a Linz háza táján. A 2012-es bajnok megszerezte Thomas Stroj kapust a Dornbirntól, ahol 3 szezon során mindössze 17-szer lépett jégre. Érkezett a szlovák válogatottal a pjongcsangi olimpiát megjáró Juraj Valach a cseh Chomutovtól, valamint két kanadai légiós. Mark McNeillt 2011-ben az első körben draftolta a Chicago, ám csupán kétszer játszhatott az NHL-ben, miközben az AHL-ben több mint 400-szor jutott szóhoz. A 25 éves Matt Finnt is kiválasztották egykor az NHL játékosbörzéjén, ám csak az ECHL-ben gyűjtötte a pontokat, ő a Florida Everbladestől érkezik Felső-Ausztriába. A tavaly is remek szezont futó Aaron Brocklehurst viszont távozik az EBEL-ből, a brit Sheffield Steelersnél bizonyíthat.

A Graz továbbra is a svéd vonalban bízik, ezért nemrégiben új csatárt igazolt: a 31 éves Joakim Hillding 1 szezont leszámítva hazájában jégkorongozott, az előző idényben az Allsvenskanban szereplő Oskarshamnt segítette vissza az élvonalba. Hilding a stájerországi klub ötödik svédje. A távozók között van a Lengyelországba szerződött Robin Rahm kapus, valamint a Nagy-Britanniába igazolt Curtis Hamilton.

Aktív volt júliusban a Bolzano. Meghosszabbították három olasz válogatott játékosuk szerződését: Anton Bernard a hetedik, Marco Insam a hatodik, Ivan Deluca a második EBEL-szezonjára készül a dél-tiroli gárdával. Légiósigazolás is volt bőven, Denis Robertson védő és Colton Hargrove csatár az AHL-ből érkezik, előbbi a Charlotte Checkerst, utóbbi a Texas Starst hagyta el az európai kalandért. Harmadik új szerzeményük, Tim Daly is Észak-Amerikában pallérozódott, az elmúlt szezonban Dániában átlagolt pont/meccs felett. Mellettük visszahozták az osztrák bázisú ligába azt a Jamie Arnielt, aki 5 dornbirni szezont követően tavaly Bécs érintésével került ki Augsburgba.

A Znojmo bejelentette Ales Sova érkezését, aki 2012 és 2015 között már játszott a cseh EBEL-csapatban. A 27 éves bekk a tavalyi évet a francia Anglet együttesénél töltötte, ahol 41 mérkőzésen 17 pontot gyűjtött. Nagy érvágás lehet, hogy az előző idényben 54 pontot szerző Allan McPherson Zólyomban folytatja. A Znojmo egyelőre 21 játékossal rendelkezik, augusztusban minden bizonnyal igazolnak még néhányat.

A Vienna Capitals menedzserei sem unatkoztak az előző hónapban. Meghosszabbították Julian Grosslercher, Philippe Lakos, Dominic Hackl és Lucas Birnbaum szerződését, továbbá ezentúl is a klubhoz tartozik a jobbára a farmcsapatban számításba vett Fabio Artner, Patrik Kittinger, Sascha Bauer trió. Megszerezték a Dornbirn fiatal csatárát, Henrik Neubauert, majd július elején robbant a bomba: az amerikai Ryan Zapolskival pótolják a Salzburgba szerződött Lamoureux-t. Két visszavonuló játékossal szegényedett a 2017-es bajnok: Mat Clark 28, Andreas Nödl 32 évesen akasztotta szögre a korcsolyáját. Nödlt 2006-ban draftolta a Philadelphia Flyers, az NHL-ben 195 találkozón jutott szóhoz, egy-egy világbajnokságon és olimpián képviselte Ausztriát, az elmúlt két szezonban a Bécs csapatkapitánya volt. Nödl mind ez ideig az utolsó NHL-be draftolt osztrák jégkorongozó az Arizona játékosaként továbbra is aktív Michael Grabnerrel párban. További távozók is vannak Bécsből: Emilio Romig Dornbirnba, Benjamin Nissner Svédországba, Patrick Mullen Nagy-Britanniába szerződött.

Érkeznek a légiósok Villachba. A karintiai klub megszerezte a Zólyom finn bekkjét, Marko Pöyhönent, az Iserlohn hátvédjét, Kevin Schmidtet, a Rögle védőjét, Alen Bibicet, valamint a Leksand csatárát, Anton Karlssont, utóbbi a 2015-ös junior vb-n ezüstérmet szerzett a svéd válogatottal. A távozók névsora is hosszú, Brandon Alderson Trencsénbe, Stefan Steurer és Philipp Wohlfahrt Feldkirchbe szerződött, Matt Pelech Belfastban, MacGregor Sharp Dániában, Yann Sauvé Grenoble-ben folytatja. A Villach ezenfelül meghosszabbította a 23 éves Alexander Lahoda kontraktusát. Szabad Kevinről egyelőre nincsenek információk.

Szokásához híven későn tölti fel keretét a Dornbirn. A voralbergi klub elhozta a Rögle 26 éves csatárát, Olle Lisst, aki barátságos mérkőzésen bemutatkozhatott már a svéd válogatottban is. A denveri egyetemen nevelkedett Emilio Romig két bécsi szezont követően igazolt Dornbirnba, míg a dán válogatott Mathias Bau Hansen az AHL-ből tér vissza Európába. Hansen az egész 2018/19-es évet kihagyta a Hershey Bearsnél, ám a szlovákiai világbajnokságon játszott, és 3 ponttal segítette Dániát. William Wrenn hátvéd Németországból érkezik, ahol az előző szezonban nem  jutott rájátszásba a Wolfsburggal. A 30 éves Juhani Tamminen először próbálja ki magát hazája bajnokságán kívül, az elmúlt két esztendőben az Ilvest erősítette. Joel Johanssontól jogosan várhatnak el ponterős játékot a Dornbirn szimpatizánsai, hiszen védő létére mind a DEL2-ben, mind a norvég bajnokságban 25 pont fölött termelt.

Legutóbbi összefoglalónk óta nem igazolt új játékost a Klagenfurt, azonban meghosszabbította 4 saját nevelésű fiataljának a kontraktusát: Daniel Obersteiner, Philipp Kreuzer, Michael Kernberger és Cristoph Duller is a címvédőt erősíti a 2019/20-as szezonban.

A Salzburg és az Innsbruck keretében nem történtek változások.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum