Búcsúzik a KHL-korszak legeredményesebb védője

   

A kanadai-kazah Kevin Dallman 38 évesen befejezi a pályafutását.

Kevin Dallman bejelentette visszavonulását. A Kanadában született jégkorongozót nem draftolták az NHL-be, de így is eljutott a legerősebb tengerentúli bajnokságig: 154 mérkőzést játszott a Boston, a St. Louis és a Los Angeles színeiben, amelyeken 8 gólt lőtt és 23 gólpasszt osztott ki. Pályafutásában a KHL-be igazolása hozta meg a nagy áttörést. 2008-ban érkezett Kazahsztánba – akkor, amikor a Barisz Asztana csatlakozott az orosz bázisú bajnoksághoz –, ahol rögtön az első szezonjában hátvédként túlteljesítette pont/ meccs átlagot, majd az ezt követő három idényben is impresszív teljesítményt nyújtott. A KHL legponterősebb védőjére 2012-ben lecsapott a SZKA Szentpétervár, ott a második idénye nem sikerült, így 2014-ben visszatért a Bariszhoz. A kazahoknál folytatta a pontgyártást, ám a 2018/19-es szezonban visszaesett a teljesítménye, 49 mérkőzésen 5+14 pontig jutott, vezető helyét a csapaton belül átvette honfitársa, Darren Dietz.

Kevin Dallmant 2012-ben honosították, azóta jó néhány válogatott eseményen képviselte Kazahsztánt – 2018-ban Budapesten is láthattuk, a plusz/mínusz lista élén zárt –, de a 2019-es divízió 1/A-s hazai rendezésű világbajnokságon már nem volt ott a keretben.

A KHL-ben 7 All Star-gálán szerepelt, 4-4 alkalommal lett gól- és pontkirály a hátvédek között, valamint a 2012/13-as szezonban megkapta az Úriember a Jégen-díjat. Tizenegy szezon után Dallman a legeredményesebb hátvéd a KHL-ben: 564 alapszakasz-mérkőzésen 135 gólt lőtt, 260 gólpasszt osztott ki, ezáltal 395 pontot gyűjtött. Mindehhez a playoffokban 56 találkozón 7 gólt és 29 asszisztot tett hozzá.

Kevin Dallman a kazah jégkorong második komoly vesztesége az idei nyáron, ugyanis a 2017-ben egyszer már visszavonult, majd mégis visszatérő Brandon Bochenski újra bejelentette, hogy felhagy a hokival.

KAZUKR

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk