Több pénzből akarnak többet elérni a Jegesmedvék

   

A miskolci Extraliga-klub megerősített költségvetéssel és játékosállománnyal vág neki a szezonnak, farmcsapat-együttműködés nem lesz.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a DVTK Jegesmedvék második Tipsport Liga-szezonjára készülő csapata. Egri István, a klub első embere először arról beszélt, hogy tovább szeretnék folytatni azt az építkezést, amely mindig is jellemezte a csapatot. Az előző bajnoki évad miatt nincs mit szégyenkezni, a megszerezhető pontok valamivel több mint felét begyűjtötték, helytálltak az igen kemény versengésben. De ennél is jóval sikeresebb szezonban bíznak, ennek érdekében személyi és infrastrukturális területen is komoly fejlesztéseket hajtottak végre.

A csapathoz leigazolták Marcel Rodman vezetőedzőt, aki játékosként A csoportos világbajnokságokon, olimpián képviselte Szlovéniát, edzőként pedig azt az ambiciózus, fiatalos stílust viszi, amelyre a klub vezetése szerint a csapatnak szüksége van. A keret magyar magja együtt maradt, csak olyan játékosoktól köszöntek el, akik a szakmai stáb szerint ezt a szintet hosszú távon nem tudták volna tartani. Fiatal játékosok érkeztek az Erste Ligából, illetve a saját utánpótlásukból, akik most lehetőséget kapnak a bizonyításra. A légiósokat egy kivételével lecserélték, és ezúttal olyan, magasabb szintet képviselő játékosokat igazoltak, akik komoly ligákban edződtek. Arra a kérdésre, hogy mennyivel kellett a költségvetést emelni, hogy ilyen színvonalú külföldi hokisokat tudjanak szerződtetni, Egri István röviden válaszolt: sokkal. Ehhez hozzátette, hogy először azt vázolták fel, milyen csapatot szeretnének kialakítani, majd azután láttak neki az anyagi háttér előteremtéséhez. Ez sikerült, így a klub csak olyan szerződéseket kötött, amelyet a szezonban teljesíteni is tud.

A csapatok és a szurkolók jobb kiszolgálása érdekében nyáron mintegy 200 millió forintos fejlesztést hajtottak végre a jégcsarnokban. Új metodikai központot alakítottak ki, felújították az öltözőket, komplett világításcserét hajtottak végre, a ledlámpák mellé látványelemeket is felszereltek.

Blogunk érdeklődésére Egri István elmondta: az idén nem terveznek farmcsapat-együttműködést egyetlen klubbal sem. A tavalyi kísérlet a Hokiklub Budapesttel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért hosszabb távon saját farmcsapat indítását tervezik. Ehhez azonban egyrészt idő kell, másrészt mivel a programot regionális szinten képzelik el, a szóba jöhető partnereknek is minden téren meg kell erősödniük. Az idén a Magyar Jégkorong Szövetség erősebb bajnokságot szervez az U21-es, U20-as csapatoknak, így a miskolci fiataloknak is jobb lehetőségük lesz a fejlődésre, hiszen várhatóan 40-50 tétmérkőzés vár rájuk. Aki közülük alkalmas lesz rá, azt akár a felnőttek között is kipróbálhatják.

Marcel Rodman vezetőedző és Magosi Bálint röviden beszélt a csütörtökön megtartott első teljes edzésről. Valamennyi játékos elvégezte a nyári munkáját, egészségesen kezdték a felkészülést, már nagyon várják a szezon kezdetét.

Ezt követően bemutatták Daniel Erikssont, aki az idén mentoredzőként segíti a miskolci utánpótlás fejlesztését. Egri István elmondta, a Magyar Jégkorong Szövetség ajánlott a kluboknak tapasztalt külföldi mentoredzőket, és ahol fogadták őket, ott a fizetésük jelentős részét is átvállalták, így Miskolcon azonnal lecsaptak a lehetőségre. A svéd szakember elmondta, a legfontosabb feladata a helyi utánpótlás fejlesztési programjának segítése és a tehetségek megtalálása, hogy rövid időn belül minél több játékos kopogtasson a felnőtt csapat ajtaján.

A Slovan Bratislava indulását az Extraligában szinte teljesen biztosnak tartják a miskolci vezetők ? árulta el kérdésünkre Nagy Ádám általános igazgató. Ez megkavarja a liga erőviszonyait, hiszen látva építkezésüket, egyértelműen bajnokesélyes csapat lép be a küzdelmekbe. Ugyanakkor a bajnokság számára ez komoly erősítést jelent, ami a mérkőzések színvonalában biztosan jelentkezni fog, és várhatóan a nézőszámra is hatással lesz. Minden csapat helyzetét nehezíteni fogja a céljaik elérésében a Slovan visszatérése, de ez is olyan kihívás, amit meg kell oldani.

dvtk

DVTK Jegesmedvék:

edzők:
Marcel Rodman (SLO, vezetőedző, HDD Jesenice)
Strenk Hunor másodedző

kapusok:
Rajna Miklós (MAC Újbuda, SVK-1.)
Adorján Attila

hátvédek:
Gőz Balázs (2020-ig)
Jesse Dudas (MAC Újbuda, SVK-1., 2021-ig)
Láda Balázs
Kiss Dániel
Szirányi Bence
Vojtkó Mátyás
Nick Ross (CAN, HC Innsbruck, EBEL)
Davis Vandane (CAN, HK Nitra, SVK-1.)

csatárok:
Vas János (2021-ig)
Magosi Bálint (2021-ig)
Kiss Patrik (Fehérvári Titánok)
Galanisz Nikandrosz
Ritó László
Miskolczi Márk
Részegh Tamás (Csíkszeredai Sportklub)
Kyle Beach (CAN, Tölzer Löwen, GER-2.)
Ryan Harrison (CAN)
David Rodman (SLO, HDD Jesenice, Alpesi Liga)
Mathieu Tousignant (CAN, Löwen Frankfurt, DEL-2.)
Lövei Dávid
Farkas Márton (TPS Akatemia, FIN-U20)
Francis Beauvillier (CAN, Thetford Mines Assurancia, LNAH)

távozott:
Somogyi Balázs (csatár, Dunaújvárosi Acélbikák)
Glen Hanlon (CAN, vezetőedző)
Hajós Roland (csatár, Ferencvárosi TC)
Vay Ádám (kapus, Västerviks IK, SWE-2.)
Rasmus Kulmala (FIN, csatár, Ferencvárosi TC)
Jamie Milam (USA, hátvéd, Vipiteno/Sterzing, Alpesi Liga)
Nick Crawford (CAN, hátvéd)
Alexis Loiseau (CAN, csatár, Nottingham Panthers, GBR-1.)
Ziga Pance, Ziga (SLO, csatár)

felkészülési mérkőzések:

augusztus 9., péntek, 17:30: Dukla Michalovce (SVK-1.)?DVTK Jegesmedvék (Nagymihály)
augusztus 16., péntek, 18:00: DVTK Jegesmedvék?FTC-Telekom (Miskolc)
augusztus 22., csütörtök 19:00: HC Kosice (SVK-1.)?DVTK Jegesmedvék (Tátra Kupa csoportmérkőzés, Poprád)
augusztus 23., péntek: 15:00: DVTK Jegesmedvék?Cracovia Krakow (POL-1., Tátra Kupa csoportmérkőzés, Poprád)
augusztus 25., vasárnap: Tátra Kupa helyosztó (HK Poprad (SVK-1.) / Dukla Michalovce (SVK-1.) / Les Aigles de Nice (FRA-1.) (Poprád)
augusztus 30., péntek, 17:00 HKM Zvolen?DVTK Jegesmedvék (Zólyom)
szeptember 6., péntek, 18:00: DVTK Jegesmedvék?Dukla Michalovce (SVK-1., Miskolc)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum