Itt egyetlen pillanatra sem lehet kiengedni

 

Nagy Krisztiánnal is megegyezett a napokban a MAC Újbuda, amely ezentúl szélsőként számít a válogatott támadóra. Interjú.

A fővárosi Extraliga-csapat által kiadott hír alig néhány nappal előzte meg a közvetlen felkészülés kezdetét, így adódott a kérdés: miért húzódott a megállapodás ilyen sokáig? ?Még az előző szezon vége felé két finn klubtól is befutott érdeklődés, és ezeken a lehetőségeken komolyan elgondolkodtam. A probléma az volt, hogy mivel nem ismertek kellő mértékben, ki kellett volna utaznom próbajátékra. A kazahsztáni világbajnokság után azonban először az egyetemi tanulmányaimmal kellett foglalkoznom, emiatt lassan kicsúsztunk az időből, így végül lemondtam ezt a lehetőséget. Ezt követően kezdtem egyeztetni a vezetőkkel, ami végül sikerrel zárult, és megállapodtunk a jövő évi szerződésről.?

Majoross Gergely, a MAC Újbuda vezetőedzője arról beszélt, hogy a 25 éves támadót ? aki egy huzamban ötödik idényét kezdheti a csapatban, miközben legutóbb 31 pontot szerzett az Extraligában ? új poszton, balszélsőként veszi számításba. A játékosnak mennyire lesz ez szokatlan feladat? ?Nem hiszem, hogy ezzel bármilyen problémám is adódna. Már a válogatottban is játszottam szélsőt, ez tehát nem lesz teljesen újdonság számomra. Persze az, hogy egy egész szezonban ezen a poszton szerepelek, jelent némi kihívást, de ez inkább motivál engem, semmint frusztrál.?

A szerződése körüli apróbb bizonytalanság nem hátráltatta a nyári felkészülésnél. ?A világbajnokság után talán ha egy hétig bírtam edzés nélkül, utána már mentem is mozogni, a harmadik héten pedig már teljes értékű munkát végeztem. Ahogy tavaly, úgy idén is Kozák Attilával, a MAC erőnléti edzőjével dolgoztam, aki feltérképezte a gyengeségeimet, és azok fejlesztésére helyezte a hangsúlyt.?

A jeges felkészülést nem is kezdhetné keményebben az újbudai csapat, minthogy már az első hét végén ? szinte éhgyomorra ? egy KHL-es topcsapattal, a Traktor Cseljabinszkkal mérkőznek meg Mariborban. ?Magyarország a jégkorongban kis országnak számít, ezért egy ilyen lehetőség nekünk óriási motivációt jelent. Mi ezen a meccsen nemcsak a klubot, hanem a magyar hokit, sőt egy kicsit az Extraligát is képviseljük, ezért mindenki maximálisan odateszi majd magát. Nekünk már a szlovák topliga is szintlépést jelentett, és most megnézhetjük, mire leszünk képeseket egy még magasabb kategóriában mozgó csapattal szemben. Bármilyen eredmény születik, biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz ilyen játékosok ellen jégre lépni.?

Már csak bő másfél hónap, és a MAC Újbuda megkezdi második szezonját a szlovák Extraligában. Az első év tapasztalatai sokat segíthetnek a csapatnak. ?Annyiban lesz könnyebb helyzetünk, hogy már ismerjük a liga színvonalát, az ellenfeleket, a körülményeket. Tisztában vagyunk azzal, hogy itt egyetlen pillanatra sem lehet kiengedni, mert azt az ellenfelek könyörtelenül kihasználják ezt. Bízom benne, hogy most már az első mérkőzéstől kezdve azon a sebességen tudunk játszani, amit ez a liga megkövetel, és legalább olyan sikeresek leszünk, mint tavaly, amikor negyeddöntőig jutottunk.?

nagykrisz

A MAC Újbuda 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 3., szombat, 19:00: MAC Újbuda?Traktor Cseljabinszk (KHL, Maribor)
augusztus 10., szombat, 17:00: MAC Újbuda?Villacher SV (EBEL, Tüskecsarnok)
augusztus 16., péntek, 19:00: MAC Újbuda?Vienna Capitals (EBEL, Tüskecsarnok)
augusztus 24., szombat: 20:00 Sheffield Steelers (GBR-1.)?MAC Újbuda (FlyDSA Arena, Sheffield)
augusztus 25., vasárnap: ??:?? Cardiff Devils (GBR-1.)?MAC Újbuda (Viola Arena, Cardiff)
augusztus 29., csütörtök, 18:00: HC Orli Znojmo (EBEL)?MAC Újbuda (Znojmo)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 3-6VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 2-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 0-4VÉGE
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAFTC 
ICEHL 19:15 AVSASI 
AL 20:30 LHLOHA 
AL 20:45 WRMETO 
december 9., szombat
AL   DBFASP 
AL 19:00 SZGIKO 
AL 19:30 SPCFTC 
Partnerünk
Archívum