Strenk Hunor: Magasabb szintről válogattuk a légiósokat

 

A miskolci Extraliga-csapat szinte a teljes légióssorát lecserélte, míg a magyar mag egyben maradt. Strenk Hunort kérdeztük a részletekről.

A jövő héten a DVTK Jegesmedvék is belevágnak a felkészülésbe. A miskolciak a nyár folyamán gyorsan haladtak az igazolásokkal, viszonylag hamar összeállt a keret, amelynél sokatmondó momentum volt, hogy a légiósok közül mindössze Ryan Harrisont tartották meg, a többiek helyett új játékosokat szerződtettek. ?A tavalyi szezon kiértékelésekor arra a megállapításra jutottunk, hogy a legfontosabb mérkőzéseken hiányzott a csapatból az átütőerő, és ezt éppen a légiósok esetében éreztük lényeges hibának ? mondta blogunknak Strenk Hunor másodedző. ? Ezért született az a döntés, hogy Harrisonon kívül új játékosokat keressünk. A kiindulópont az volt, hogy nem szerettük volna feladni azt a gyors és technikás játékot, ami jellemzett bennünket tavaly, ám olyan hokisokat kerestünk, akiknek a stílusa kellően agresszív, kellemetlen, azt is mondhatnám, szinte beférkőznek az ellenfél bőre alá. A játékosokról a végső szót Marcel Rodman vezetőedző mondta ki, akinek érthetően nagyon fontos volt, hogy a kiszemelt hokis illeszkedjen az általa elképzelt játékrendszerbe. Úgy gondolom, hogy most egy kicsivel magasabb polcról válogattunk, valóban kemény, de eredményes, máshol már bizonyított játékosokat igazoltunk le, többek között az Extraligából. Ennek is van komoly előnye, hiszen ezek a srácok már ismerik a ligát, tudják mindazt, ami az eredményes játékhoz kell.”

A magyar játékosok körében annál kisebb volt a mozgás. “Miskolcon az elmúlt években már megszokhatták a szurkolók, hogy a csapat magja együtt marad, és így volt ez az idén is. Most a távozók helyére olyan tehetséges fiatalokat hoztunk, akikről úgy gondoljuk, hogy megállják a helyüket, és dinamikus játékukkal a csapat segítségére tudnak lenni. Erre majd az idő adja meg a választ, amire persze mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.” Ha már a fiataloknál tartunk: minden évben felvetődik a kérdés, hogy mennyi lehetőséget kapnak, az eredménykényszer miatt nem szorulnak-e háttérbe? “Marcel Rodman egy négysoros edző, ennek megfelelően mindenki megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Innentől kezdve már az egyéntől függ, hogy mennyire tud élni a bizalommal. Másrészről viszont az már a szakmai stáb feladata, hogy jól kezelje ezt a kérdést. Nagyon lényeges, hogy minden egyes játékos úgy érezze, ő is kiveszi a részét a csapat teljesítményéből, ne legyen frusztrált, csalódott hokisok a padon, de ez persze nem mindig könnyű.”

A Jegesmedvék a jövő héten már jégre is lépnek, bő egy héttel később pedig le is játsszák első felkészülési mérkőzésüket. “A közös munkát hétfőn, a különböző tesztek végrehajtásával kezdjük, de lesznek opcionális jeges edzések azoknak, akiknek már nagyon hiányzik a jég. Az érdemi közös jeges munka augusztus 1-jén, csütörtökön indul. A felkészülési mérkőzésekhez különböző típusú ellenfeleket kerestünk. Egyrészt a hozzánk hasonló stílusú, illetve a ligában játszó csapatok mellett mindenképpen játszani akartunk olyan klubokkal is, akik eltérő karaktert visznek a jégre, és ezzel újfajta impulzusokat jelentenek a játékosainknak. A Tátra Kupán egészen biztosan lesz ilyen mérkőzésünk. Játsszunk még a Ferencvárossal is, érdekes lesz megnézni, hogy a két csapat mennyit változott a tavaszi meccsünkhöz képest. A felkészülést úgy állítottuk össze, hogy a szeptemberi ligarajtra valóban készen álljunk.”

strenk

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum