Szeptemberben dől el, hogy pontosan mikor lesz a vb

 

A ljubljanai divízió 1/A csoportos tornán április 24-én kellene bedobni a korongot, de a szlovénok 3 nappal később szeretnének kezdeni.

Miként arról a maga idejében beszámoltunk, a jövő évi másodvonalbeli világbajnokság rendezési jogát Szlovénia nyerte el, amely a 12,5 ezres Stozice Arénával pályázott, azzal a létesítménnyel, ahol 2012-ben már sor került egy ilyen tornára. A vb az akkori elképzelések szerint 2020. április 24-én kezdődött volna, míg az utolsó mérkőzések napjaként április 30-át jelölték meg. A szlovénok az IIHF döntéshozó kongresszusán jelezték, hogy számukra kezdvezőbb lenne, ha vagy korábban, vagy később kezdhetnének, eredeti javaslatuk eleve április 18–24. volt. Ennek oka, hogy mivel az április 27-ei ellenállás napja – ami nemzeti ünnepük – kettévágja az eseményt, és ez szervezési nehézségeket okoz nekik. Ezt ugyanakkor ott a vb-résztvevő országok szövetségei nem támogatták, ragaszkodtak a 24–30-ai dátumokhoz.

Időközben azonban a szlovén szövetség közgyűlésén határozatot fogadtak el arról – még júniusban –, hogy kezdeményezik az időpontok megváltoztatását az IIHF-nél, az erről szóló hír pedig a napokban körbejárt a magyar szurkolói berkekben. Annál inkább, hogy többen észrevették: az IIHF rendezvénylistáján is április 27.–május 3. szerepel, holott egy “csúsztatásról” szóló esetleges konkrét döntésről semmilyen információ nem jelent meg sehol.

A helyzet az – blogunk információi szerint –, hogy nem is jelenhetett, mivel ilyen döntés nem is születhetett. Ez ugyanis csak szeptember végén történhet meg. Szeptember 25-én tartják azt az egyeztetést, amelyen a 2019/20-as szezon világversenyeivel kapcsolatos utolsó részleteket is a helyükre illesztik. Amennyiben esetünkben a hat érintett ország – Szlovénia, Magyarország, Franciaország, Ausztria, Dél-Korea, Románia –, szövetségei ekkor sem tudnak megegyezésre jutni, akkor a téma az IIHF 26–27-ei kongresszusa elé kerül, ahol mindenképpen lezárják az összes nyitott kérdést.

Ennélfogva a szurkolóknak azt javasoljuk, hogy a szállásfoglalással és az egyebekkel okvetlenül várják meg a fenti eseményt. Öröm az ürömben: a repülőjegyeket ezúttal szerencsére nem szükséges jó előre megvásárolni.

hunslo

fotó: TSH Photo

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 18:00 MISKOS 
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum