Jack Hughes aláírta újoncszerződését a Devilsszel

 

Az 1/1-es a hatodik az idei első körösök közül, akivel szerződést kötött a klubja.

Az 1/2-es Kaapo Kakko után egy nappal Jack Hughes is aláírta újoncszerződését. A konstrukció lényegében ugyanaz: az őt kiválasztó New Jersey évi 925 ezer dolláros bért fizet számára, emellé jönnek a maximális bónuszok, így végül a kontraktus 3 éves időtartama alatt közel 11 millió dollárt kereshet az amerikai tehetség.

Jack Hughes az amerikai válogatott U18-as csapatával versenyzett az elmúlt két idényben, tavaly 50 meccsen 112 pontot ért el, összesen 228-ig jutott, ez új rekord. Az NHL-ben nehezebb dolga lesz, egyelőre az ismerkedési fázisnál tartanak a felek. Ennek részeként a 18 éves center a Devils utánpótlás-fejlesztő táborában töltötte a hetet: a négy csapat közül természetesen az nyert, amelyben ő is benne volt.

A szerződéséről a játékos a következőket nyilatkozta a liga honlapjának: ?Rettenetesen izgatott vagyok, hiszen ez az első szerződésem, ami egyfelől menő dolog, másfelől jó ezt már magam mögött tudni. Őrületes ez az egész. Ha végiggondolom, akkor elöntenek az érzelmek, mert ez annyira különleges pillanat az én és a családom életében. Nagyon jó, hogy a tornán keresztül kicsit közelebbről is megismerhetem a csapat kultúráját, az embereket, komfortosabbá válik ez az egész. Apróságok is számítanak: korán lent kell lenni az edzőteremben, a megbeszélések nem 9-kor, hanem háromnegyed 9-kor kezdődnek. Mindig a legjobbadat kell nyújtanod, de mindenkire kell szánnod némi időt is, miközben próbálod megtanulni a nevüket. Ez a sajátos devilses működési mód, szerintem ettől is olyan különleges ez a csapat.?

Dan MacKinnon, a New Jersey utánpótlás-igazgatója is megosztotta első benyomásait: ?Még tanulja a játékot, tisztelettudó, de magabiztos. Az egyik legnagyobb erénye, hogy kis helyen is mindent meg tud oldani, ami a mai NHL-ben kiemelten fontos. Szerintem éppen ez lesz a sikerének a titka, hogy képes erre. Nem kell leráznia magáról az ellenfeleket, miközben erre a szeparációra gyakran még a legjobb játékosoknak is szükségük van. Jack akkor is képes támadást építeni, ha erre egyáltalán semmi helye sincs. Érdekes lesz látni, hogy mindezt hogyan ülteti át az NHL-be.?

jackhughes

fotó: nhl.com

Hughes számára szombaton véget ér a torna, ami után Torontóban készülhet a szeptemberi edzőtáborra, ahol eldől, sikerül-e beverekednie magát az NHL-es csapatba: ?Azt hiszem, hogy számomra most az a legfontosabb, hogy kicsit erősödjek, és tovább fejlesszem a képességeimet. Ha visszatérek az edzőtáborba, ott még többet tanulhatok, addig viszont 1-2 kilót fel kell pakolnom magamra.?

Hogy miért épp Torontóban készül a nyáron? A válasz egyszerű: édesapja a Maple Leafsnél dolgozik. Jim Hughes sem akárki a szakmában, két évig volt a Boston Bruins másodedzője, hat éven keresztül edzősködött az AHL-ben, 2010-től 2015-ig a Maple Leafs utánpótlás-igazgatója volt. Ez komoly versenyelőnyt jelent a Hughes-gyerekek számára. Közülük Jack a középső fiú, bátyja, Quinn tavaly mutatkozott be az NHL-ben, a Vancouver Canucks színeiben a szezon végén kapott öt meccset, most első teljes szezonjára készül. Luke Hughes most 15 éves, de már tagja az USA U17-es válogatottjának. A szülők előtt lehetetlen logisztikai feladat tornyosul, ha mindhárom gyermeküket testközelből is látni akarják. Feltehetően a legnagyobb figyelmet a legkisebb kapja majd, aki számára az idei év lehet az igazi vízválasztó a tekintetben, hogy mennyire magasra juthat.

Quinn két évet töltött az egyetemi bajnokságban, ő már képes ellátni magát, Jack pedig hihetetlenül érett, legalábbis édesanyja, Ellen szerint: ?Még azt sem szívesen mondanám, hogy érett… egyszerűen szuper-über érett a korához képest. Minden részletre nagyon odafigyel. A születése óta a saját színházában játszik. Ezt egyetlen GM sem tudja még a ligában, hogy 18 évesen ennyire felnőtt játékossal állnak szemben, de lassan rájönnek, mi pedig segíteni fogunk nekik ebben.?

Izgalmas év előtt áll tehát a Hughes család, aminek egyik csúcspontja novemberben várható. A hónap tizedik napján a Vancouver a Devilst fogadja, miközben Albertában az USA U17-es válogatottjában Luke lép jégre az IIHF U17 World Challenge tornáján. Jobban tesszük, ha fél szemünket mi is e nem mindennapi trión tartjuk majd.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum