Két műlábbal is tud védeni a fiatal kapuslány

 

A 12 éves Lily Rosenthal nap mint nap bizonyítja, hogy nincs lehetetlen.

Lily Kínában született súlyos rendellenességgel, úgynevezett hemimelia fibularisszal. Betegsége miatt a szülei lemondtak róla, ám egy wisconsini házaspár örökbe fogadta, amikor két és fél éves volt. Nem sokkal később Lilynek mindkét lábát amputálni kellett. A fogadott nővére hokikapus volt, és ő is követni akarta a testvérét a jégpályára. Olyan tehetségének és szorgalmasnak bizonyult, hogy szülei idén nyáron beíratták az amerikai női válogatott egykori kapusa, Jinelle Zaugg-Siergiej edzőtáborába.

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes hálóőr minden évben edzőtábort tart lányoknak a Wisconsin állambeli Hartlandban. Amikor Lily bekerült ide, arra kérte a szüleit és Zaugg-Siergiejt: ne árulják el senkinek, hogy műlábai vannak. Ezt azzal indokolta, hogy meg akarja lepni a többieket, és szeretné, hogy a társai játékosként nézzenek rá, és ne úgy, mint egy gyerekre, akinek műlábai vannak. Ez sikerült is. A táborban lévő 87 lány Lilyt teljes jogú társnak tartja, sőt kitartásából és inspirációjából erőt merítenek.

Nem Lily Rosenthal az egyetlen, aki műlábbal jégkorongozik. Mint áprilisban beszámoltunk róla, az Arizona farmcsapatának egykori kapitánya, Craig Cunningham is protézissel állt újra edzésbe.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk