Jared Bednar még két évig a Colorado edzője marad

 

A klub a tréner jövő nyáron lejáró szerződését 2022-ig tolta ki. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Jared Bednar 2016-ban vette át az egykor szebb napokat látott denveri csapatot. A kétszeres bajnok gárda az elmúlt közel másfél évtizedben alulteljesített, 2004-től Bednar érkezéséig csak háromszor jutott be a rájátszásba, és egyszer sem élte túl az első kört. A 47 éves szakember kemény munkába kezdett, aminek kezd beérni a gyümölcse. Megtalálta a kémiát a csapaton belül, és összerakta azt a Rantanen–Landeskog–MacKinnon sort, amely az NHL egyik legveszélyesebb támadótriójává nőtte ki magát. Az eredmények önmagukért beszélnek, az elmúlt két szezonban a Colorado bejutott a playoffba, 13 esztendő után párharcot is nyertek, és átléptek a második fordulóba. Bednar az elmúlt három szezont tekintve negatív mutatóval áll (103 győzelem, 116 vereség, 27 hosszabbításos vereség), de ez csak a gyatra első évnek köszönhető. Az elmúlt két esztendőben 81-60-23-as összesített mérleget ért el, és két egymást követő évben is a playoffba kormányozta a csapatot, amire legutóbb 2003-ban és 2004-ben volt példa.

Jared Bednar a szerződés aláírása után ezt mondta az újságíróknak: “‘Szeretnék köszönetet mondani Stan és Josh Kroenke-nak, Joe Sakicnak, a csapat GM-jének és a klub minden alkalmazottjának azért, hogy továbbra hisznek bennem, és abban, hogy én vezessem ezt a csapatot. Megtiszteltetés számomra, hogy az Avalanche főedzője lehetek. A jövőről csak annyit szeretnék mondani, hogy a helyes úton járunk, amit az eredmények is mutatnak. Van jövője a csapatnak, és örülök, hogy a tagja lehetek.”

jared bednar

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk