Ilyen szerződést nem szoktak kötni az NHL-ben

 

Az 56 pontot szerző Kevin Labanc egy évre mindössze egymillió dollárt kért a San Josétól.

Az NHL-ben jelenleg az éves minimumfizetés 700 ezer dollár. Ezt az összeget az olyan kiegészítő játékosok kapják, akik leginkább a farmokban játszanak, és csak elvétve jutnak szóhoz a pro keretekben. Ha eggyel feljebb lépünk – az egymilliós határig –, ott olyan játékosokat találunk, akik 60-70 meccset kapnak, és maximum 20-25 pontot szereznek.

Ezért az összegért írt alá az a Kevin Labanc is, aki viszont abszolút nem tartozik ebbe a kategóriába. A 23 éves csatár ugyanis 56 pontot szerzett a 2018/19-es szezonban, és minden lényeges kategóriában (gól, gólpassz, pont, emberelőnyös pont, győztes gól, hosszabbításban lőtt gól) új egyéni rekordot állított fel. Ehhez a rájátszásban hozzátett még 9 pontot, amiből négyet a Vegas elleni mindent eldöntő hetedik mérkőzésen ért el. Ilyen fantasztikus teljesítmény után aprópénznek mondható az az 1 millió, amiért meghosszabbította a szerződését.

Összehasonlításképpen: az 55 pontot szerző Kevin Hayes 50 millióért írt alá a Philadelphiához 7 évre.

Doug Wilson, a Sharks GM-je így nyilatkozott a Labanc-szerződés megkötése után: “Kevin óriásit lépett előre az elmúlt szezonban, a csapat fontos részévé nőtte ki magát. Egyénileg mindig veszélyesen játszott, de most a csapatjátékban is rengeteget fejlődött. Szükségünk van rá.” Hasonlóan fogalmazott maga Labanc is: “Sokkal nagyobb szerepet kaptam és vállaltam. Azt hiszem, ez az év nagyon nagy lépcsőfok volt számomra, bizonyítottam magamnak és mindenkinek, hogy helyem van az első két sorban. Nagyon várom a következő szezont, és azt, hogy én legyek az egyik legjobb a csapatban.”

labanc

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk