Zuccarello öt évre a Minnesotáé

   

Gustav Nyquist aláírt a Columbushoz, Anders Lee maradt New Yorkban. Összefoglaló.

Magyar idő szerint hétfőn délután hat órakor megnyílt a játékospiac az NHL-ben. A legnagyobb kérdések gyorsan eldőltek: Panarin ment a Rangersbe, Bobrovszkij a Floridát választotta, Pavelski a Dallast, a Montreal pedig szerződést kínált egy RFA státusú játékosnak, amire hat éve nem volt precedens. Éjszaka további szerződések köttettek, ezekből gyűjtöttük össze a legfontosabbakat.

Mats Zuccarello öt évre kötelezte el magát a Minnesota Wildhoz. A norvég a következő öt évben összesen 30 millió dollárt kaphat. Zuccarello a tavalyi szezont a Rangersben kezdte és a Dallasban zárta. Sokat bajlódott sérüléssel, mindössze 48 mérkőzést játszott, de így is 40 pontot szerzett, amihez a playoffban még 11-et tett hozzá 13 összecsapáson. Ha ezt a tempót tudja tartani északon, akkor nagyon is megérheti a pénzét.

zuccarello wild

Az első nap nagy vesztese egyértelműen a Columbus Blue Jackets volt, amely pillanatok alatt elvesztette a Bobrovszkij, Panarin, Duchene hármast. A helyükre eddig csak Gustav Nyquist érkezett, aki négy szezonra írt alá. Az évi 5,5 millió dollárt kereső 31 éves szélső a tavalyi szezonban a San Jose Sharks és a Detroit Red Wings mezében 60 pontot szerzett, majd a rájátszásban még 11-et gyűjtött.

A Columbus mellett a San Jose a másik vesztes, amelyet Joe Pavelski után Joonas Donskoi is elhagyott. A 27 éves csatár Denverbe tette át a székhelyét, négy évre kötelezte el magát, összesen 15,6 millió dollárért.

Phil Kessel elcserélése után Brandon Tanevvel erősítette meg a csatársorát a Pittsburgh. A Winnipeget elhagyó szélső hat évre írt alá, szezononként 3,5 millióért. Jövőre nem lesz már a Jets játékosa Tyler Myers sem, aki a Vancouvert választotta öt esztendőre. A 29 éves bekk öt év alatt összesen 30 milliót kap. A Canucks még egy hátvédet szerzett a piacról, Jordie Benn két évre igazolt a nyugat-kanadai városba összesen 4 millióért.

A William M. Jennings-trófeával kitüntetett és Vezina-díjra is jelölt Robin Lehner elhagyta New Yorkot, és Chicagóba tette át a székhelyét, egy évre 5 millió dollárért. Ezzel teljesen megegyező kontraktust kötött Wayne Simmonds is a New Jerseyvel. A csatárért nem kapkodtak a klubok, pedig 2011 óta csak Alekszandr Ovecskin és Steven Stamkos lőtt több gólt nála emberelőnyben.

Anders Lee marad az Islanders kapitánya. A 28 éves támadó, aki 50 ponttal zárta a szezont, hétéves szerződést kötött évi 7 millió dollár értékben. A New York-iak megegyeztek Szemjon Varlamovval is, aki a már említett Lehner helyére érkezett. A Denverből átigazoló orosz hálóőr négy év alatt kereken 20 milliót kap.

anders lee 2

A Carolina mindkét kapusa, Petr Mrazek és Curtis McElhinney is tesztelni akarta a piacot. Előbbi úgy döntött, marad Carolinában, utóbbi viszont elment a Tampába. A 27 éves Mrazek, aki tavaly 23 győzelmet szerzett, két évre írt alá 6,25 millióért. McElhinney is kétéves szerződést kötött a délkeleti klubbal, összesen 2,6 millió dolláros értékben. Gyakorlatilag kapust cserélt a két albertai klub: Cam Talbot az Edmontonból ment a Flamesbe egy évre, Craig Smith a Calgaryból az Oilersbe ugyanannyi időre. Mindkét kapus 90% alatti hatékonysággal védett az elmúlt szezonban.

Hat év után visszatért anyaegyesületébe Valtteri Filppula. A finn center 2013-ban hagyta el a Detroitot, azóta megjárta a Tampát, a Philadelphiát és a New York Islanderst is. 35 évesen kétéves szerződést kötött összesen 6 millióért.

A szabadügynökpiacnak még nincs vége. Olyan játékosok vannak klub nélkül, mint Joe Thornton, Patrick Marleau, Ryan Dzingel, Jake Gardiner és Cam Ward, de az ő helyzetük is eldőlhet a következő napokban. Az összes átigazolásért-megegyezésért erre a linkre kattintsanak.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum