Jövőre sem lesz könnyű elkapni a Besztercebányát

 

Miután háromszor egymás után Extraliga-bajnokok lettek, a következő szezonnak is bivalyerős kerettel mennek neki.

Előző átigazolási összefoglalónk óta eltelt egy hónap, most csapatokra bontva ismét végignéztük a szlovák bajnokságban tapasztalható mozgásokat.

Egyben maradt a Nyitra: előző cikkünkben még nem tudtunk hosszabbításról beszámolni, ez azonban mostanra sokat változott, 19 játékosával állapodott meg az Extraliga-ezüstérmes. A hazai mag mellett marad a kanadai Mitch Versteeg, Kale Kerbashian és Lane Scheidl, az orosz Danyiil Fominih, illetve a cseh kapus, Miroslav Hanuljak. A meglévő juharleveles kvartetthez ? a Fehérváron is megfordult Judd Blackwater is maradt ? még egy csatár érkezett, a 2015-ben a Boston által draftolt Jesse Gabrielle az ECHL-ből jön Nyitrára.

Nem kapkodnak az Érsekújvár vezetői, ők továbbra sem bővelkednek bejelentett jégkorongozókban a következő szezonra. Júniusban hárman hosszabbítottak, a cseh Tomas Pospisil, illetve két hazai bekk, Samual Hain és Peter Ordzovensky. Érkező is csak egy van, Peter Mikus cseh másodosztályú kitérőjét követően tér vissza a Tipsport Ligába. Az első számú kapus, Andrej Kosaristan Kassára, Miroslav Zlatko Lengyelországba, Mathieu Henderson Újpestre költözött. Egyelőre 9 ismert játékossal rendelkeznek a 2019/20-as szezonra.

Előző összefoglalónk óta 3 játékossal nőtt a Dukla Trencín kerete, amely immáron 17 főt számlál. A Philadelphia által a 2015-ös draft 90. helyén választott Matej Tomek kapus egyetemi tanulmányait követően tér haza az Egyesült Államokból. Az EBEL-ben a Znojmo és az Innsbruck gárdáival 8 szezont lehúzó Lubomir Stach félidényes németországi kitérőt követően igazolt Trencsénbe, míg a kanadai Brandon Alderson az előző évben még a Villach mezében ért el félpontos meccsátlagot. Az előző idény felénél érkező Juraj Holly továbbállt Zólyomba.

Alaposan belehúzott az említett Zólyom, meghosszabbították 4 hazai játékosuk szerződését, illetve hoztak 14 újat. 3 hokist csábítottak el ligán belülről: Holly a Trencséntől, Ben Betker Gyetváról, míg a volt válogatott Ivan Svarny a Slovan Bratislavától kerül hozzájuk. A cseh Extraligából hazahozták Miroslav Preisingert és Patrik Maiert, a svéd utánpótlásból Jakub Kolenicet és Oliver Fatult, a szlovák másodosztályból szerződtették a fiatal Dominik Trskát, illetve megszerezték a Znojmo kanadai pontgyárosát, Allan McPhersont. A DEL2-ből jött Willie Corrin, a brit bajnokságból Jake Hansen, az ECHL-ből Ryan Lowny, a norvég bajnok Frisk Askertől Kyle Bonis és Garrett Thompson. Davis Vandane Miskolcra, Matt Pufahl Glasgow-ba igazolt.

A bajnok Besztercebánya is alaposan feltöltötte keretét. Hosszabbítottak 10 játékossal, köztük a kanadai Jordon Southornnal és a svéd Gilbert Gaborral. Érkezik a 27 éves volt válogatott center, Tomas Hrnka a Slovan Bratislavától, Tyler Beskorowany kapus pedig a Belfast Giantstől. Beskorowany az előző szezonban brit bajnok és kupagyőztes lett, az év játékosának választották. Pedigréjéről mindent elmond, hogy már Németországban is volt az év kapusa, 2008-ban pedig a Dallas a második körben drafolta. Igazoltak továbbá két finnt: Joona Jääskeläinen a Jukurittól, a 20 éves Ville Räsänen a USHL-ből teszi át székhelyét a városba.

beskorowany

A szerényebb költségvetéssel dolgozó Gyetva nem jelentett be új játékost az elmúlt hónapban, csupán két távozó ismert. Ben Betker Zólyomba, Kurtis McLean pedig Csíkszeredába igazolt.

Liptószentmiklósnál még ennyi sem történt, nem volt játékosmozgás júniusban.

A Poprád kerete már előző beharangozónk idején is remekül festett, ehhez még 2 további játékost tettek hozzá. Megszerezték a francia válogatott centert, Guillamue Leclercet a Grenoble-től, ahol 44 meccsen 61 pontot szorgoskodott össze, majd a rájátszás 15 mérkőzésén még 7+14-et tett mellé. Leclerc bajnok és pontkirály lett, és megkapta a Ligue Magnus legjobb francia játékosának járó díját is. Ezenfelül a Poprád meghosszabbította Patrik Svitana szerződését, aki az elmúlt két és fél idényben pont/meccs körül átlagolt. Két fiatal játékosuk, Boris Brincko és Rastislav Vaclav kölcsönbe a francia Nice-hez került.

A Poprádhoz hasonlóan a Kassa kerete is már majdnem készen volt május végén, azóta egy játékost igazoltak: Andrej Kosaristan Érsekújvárról került a nyolcszoros bajnokhoz, Evan Brophey viszont Csíkszeredába szerződött.

Bár eddig is jól állt a frissen feljutott Michalovce, de igazoltak még néhány játékost. Elhozták Poprádról az idény végén érkező Alex Barront, valamint az osztályozón legyőzött Zsolna szélsőjét, Lukas Hvilát. Cody Sol és Christophe Lalancette az ECHL-ből került Nagymihályra. A 23 éves Filip Surak kapust a másodosztályú Iglótól, Samuel Salonent a finn második vonalból szerződtették. Egy távozójuk is akad: Erik Piatak a Debrecen játékosa lesz a következő szezonban.

A 7 szezont követően a KHL-ből hazatérni szándékozó Slovan Bratislava keretéről továbbra sincsenek információk.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum