Joakim Lundström befejezte a pályafutását

   

A KHL-t is megjárt svéd kapusnak a furcsa véget ért csíkszeredai kaland volt a hattyúdala.

A 35 éves Joakim Lundströmmel a hockeynews.se portál készített interjút. Ebből kiderült, hogy a legutóbbi szezon nagy részét nem egészségesen játszotta végig, a csípősérülése komoly fájdalmakat okozott neki, olykor az is gondokat okozott, hogy hogyan jusson el a Vákár Lajos Műjégpályától 50 méterre levő szállodából az edzésre és vissza. A kapus csípőműtétre vár, és azt reméli, mihamarabb elvégzik a beavatkozást.

A jégkorongozó csípőproblémái 2013 körül kezdődtek, miután szerződést kapott a KHL-es Admiral Vlagyivosztoktól. Ekkor műtötték meg először. Utána jobban lett, a következő idényt a Leksandban töltötte, ám az ízület kopása és a porc leépülése-pusztulása miatt folyamatos fájdalommal és gyulladással járó betegség, oszteoartritisz alakult ki nála. “Remélem, megszabadulok a fájdalomtól ? válaszolta Lundström arra a kérdésre, hogy mit remél a műtéttől. ? Ez lenne a legnagyobb eredmény. Nagyon nehéz, hogy jóformán semmit sem tudok csinálni még a gyerekeimmel sem. Sétálni sem nagyon tudok. Így nem volt nehéz megbarátkoznom azzal sem, hogy vége a jégkorongos pályafutásomnak. Nem mondom, hogy jó érzés, de az utóbbi években a vágy, hogy folytassam, a fájdalmak miatt valahogy eltűnt. A hoki továbbra is a legjobb dolog a világon, amit ismerek, de a testem világosan jelezte, hogy ennyi volt.”

Joakim Lundström a 2018/19-es szezon közben érkezett a Csíkszeredai Sportklubhoz ? az előző idényben még Kassán védett az Extraligában ?, november közepén mutatkozott be, és sokáig stabil teljesítményt nyújtott, nagy szerepe volt abban, hogy a csapat döntőig ment az Erste Ligában. Végigdolgozta a playoffot is, ám a finálé negyedik mérkőzésén, amelyet hazai jégen 3-2-re veszített el csapata, lényegében a zöld-fehérek mindhárom góljánál hibázott. Ez volt karrierje utolsó összecsapása, másnap ugyanis elköszöntek tőle a csíkiak.

Lundström_MA_1306

fotó: Jani Martin (UTE)

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum