Kiss Dávid: Ebből a projektből sok minden kijöhet

 

Együttműködésbe kezdett a győri jégkorongklub a Fehérvári Titánokkal. Kiss Dávid vezetőedzőt a szakmai háttérről kérdeztük.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Győri ETO HC együttműködési szerződést írt alá a Fehérvári Titánokkal, így a következő három évben egyre szorosabbra fűzik kapcsolataikat. A szervezési és egyéb feladatokról Nagy Ákos, a győri klubmenedzser már nyilatkozott blogunknak, ám mi kíváncsiak voltunk a szakmai háttérre is. ?Amikor a két klub vezetői az elmúlt hónapokban végigtárgyalták az együttműködés részleteit, én annyit kértem, hogy próbálják meg a játékosok szempontjait is figyelembe venni ? kezdte blogunknak Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője. ? Igaz, hogy papíron hazai meccsek lesznek a győri találkozók, valójában mégis idegenben játszunk, hiszen utaznunk kell, a hokisok nem a megszokott öltözőjükben készülhetnek, és így tovább. Úgy érzem, mindezekben abszolút partnerek lesznek a győriek, már most látszik, hogy a legapróbb részletre is odafigyelve alakítják ki a körülményeket, az öltözőket, így remélem, gyorsan belakjuk az új jégcsarnokot.?

Ilyen együttműködésre a magyar jégkorongban nem volt még példa, így lényeges lesz, hogy miként zajlik majd a közös szakmai munka. ?Amit hangsúlyozni kell, az a fokozatosság. Nem lehet egyik napról a másikra felborítani a szakmai munkát, amelyet évek óta következetesen viszünk végig Fehérváron. A Titánok játékoskerete nagyrészt adott, az edzéseinket a Raktár utcában tartjuk, ez nem változik. Ami újdonság: fel kell mérnünk a győri utánpótláscsapatokat, hogy kik lehetnek azok, akik megpróbálhatják beverekedni magukat a csapatba. Már ajánlottak nekem néhány játékost, akiről úgy gondolják, hogy megállnák a helyüket ezen a szinten. Őket meg is hívjuk az edzésekre, így képet kaphatunk róluk. Ebben a pillanatban még nem tudjuk megmondani, milyen gyors lehet a győri játékosok beépülése a Titánok csapatába. Emellett fontos kiemelni azt is, hogy továbbra is kulcsszerepet szánunk az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia hokisainak. Azok a fiatalok, akikben az edzői stáb komoly perspektívát lát, a jövőben is részei lesznek a csapatnak. A cél nem változott: minél több minőségi játékost adni a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának és a magyar válogatottnak.?

Kiss_David-900

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Az egyik legfontosabb kérdés, miként sikerül elérni, hogy a Titánok játékosai ne úgy tekintsenek a győri mérkőzésekre, mint idegenbeli találkozókra. A csapat vezetői igyekeznek ezt is áthidalni. ?A győri klub valóban mindent megtesz annak érdekében, hogy a játékosok otthon érezzék magukat. Ahogy mondtam, az öltöző kialakítását a kéréseinknek megfelelően végezték el, az olyan apróságnak tűnő, de a hokisoknak fontos részletekre is figyelnek, mint a padok, a szőnyegek, a hűtő, a névtáblák és még sorolhatnám. Összességében az eddigi tapasztalatok alapján úgy gondolom, a játékosok Győrben valóban azt érezhetik majd, hogy ők a város első számú hokicsapata.?

Az aláírt szerződés három szezonra szól, de milyen lesz ez a csapat három év múlva? ?Ezt nagyon nehéz lenne most megmondani. Ilyen együttműködés, hogy a farmcsapat egy másik városban szerepel, még nem volt Magyarországon, ezt nekünk is ki kell tapasztalnunk. A napi munka során fogjuk meglátni, hogy mennyire olajozottan tudunk együtt dolgozni. Meg kell néznünk, miként hat ez a játékosok teljesítményére, hiszen például az utazás az ő pihenőidejükből vesz el. Szintén fontos kérdés, hogy a győri játékosok mennyire és milyen gyorsan tudnak felnőni a feladathoz, hogyan lehet őket beépíteni. Az biztos, hogy a következő években már nemcsak a fehérvári, hanem a győri akadémiára is támaszkodhatunk, ami mindenképpen növeli a versenyhelyzetet a csapatba kerülésért. Ebből a projektből sok minden kijöhet, ám a legfontosabb most, hogy a profi hoki gyökeret verjen Győrben. Aztán három év múlva már sokkal okosabbak leszünk.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum