Mazzag Dániel: Mentálisan kell szintet lépnem

   

A szinte egész eddigi pályafutását Fehérváron töltő Mazzag Dániel Debrecenbe igazolt. Megkérdeztük őt az okokról.

Ilyen hosszú időszak után nem könnyű meghoznia egy ilyen döntést egy 23 éves jégkorongozónak. ?Igazság szerint már tavaly is kis híján a DEAC-hoz szerződtem, nagyon közel álltunk a megegyezéshez. Akkor végül az utolsó pillanatban mégis úgy döntöttem, hogy adok magamnak egy utolsó esélyt a Titánokban, szerettem volna ott bizonyítani. Az elmúlt években ugyanis valamiért nem tudott kijönni belőlem az a teljesítmény, amelyet éreztem magamban.?

A hokis utánpótlásszinten szinte mindent elért: ifi, majd junior osztrák és magyar bajnok lett, tagja volt az U18-as divízió 1/B, és az U20-as divízió 2/A csoportos világbajnokságon aranyérmet szerző válogatottnak, nem akármilyen teljesítménnyel. Ám a felnőttek között még nem igazán jött ki neki a lépés. ?Az első években leginkább a negyedik sorban kaptam helyet, és hiányzott belőlem a szükséges önbizalom is. Aztán Kóger Istvántól megkaptam a kellő jégidőt, a lehetőséget, és akkor, a 2017/18-as szezonban egészen jó évem volt (az Erste Liga alapszakaszának 39 meccsén 16 pontot szerzett Mazzag, 9 gólt és 7 gólpasszt ? a szerk.). Az idén új edzőnk lett, úgy gondoltam, itt az alkalom a bizonyításra, ám mentálisan valahogy nem tudtam meglépni azt a szintet, amire egyébként képes lennék. Végül ez volt az a pont, ahol azt éreztem, hogy környezetváltásra van szükségem, hátha ez megadja a kellő lökést, amivel új lendületet kaphat a játékoskarrierem.?

Új csapat, új város ? de vajon ez a váltás a jégen is új szerepkört hoz számára? ?Alapvetően center vagyok, de szélsőként is megállom a helyem. A debreceni vezetők részéről megvan irántam a bizalom, ők is úgy gondolják, hogy több van bennem, és ezt szeretném is visszaigazolni. Azt persze még nem tudom, hogy pontosan milyen szerepet szán nekem a szakmai stáb, de amilyen feladatot kapok, azt fogom teljes erőbedobással végrehajtani.?

mazzag

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A támadó egyelőre Fehérváron készül a következő szezonra. ?Zsupányi Gábor vezetésével végzem a nyári felkészülést. Olyan intenzív szakaszon vagyunk túl, ami alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy augusztusra teljesen készen állok majd a közös munkára. Szükségem is van erre, szeretnék a korábbiakhoz képest sokkal jobb szezont produkálni. A gólok vagy pontok számát nem akarom előre kőbe vésni, a lényeg, hogy a csapatot tudjam segíteni. A DEAC-cal pedig legalább oda szeretnék eljutni, ahol az idén voltak, de hát mint tudjuk, a playoff mindig egy külön műfaj, ott már tényleg bármi lehet. Elég megnézni a St. Louis Blues menetelését, amely a tabella utolsó helyéről indulva a rájátszásban nyújtott fantasztikus teljesítményt, és el is hódította a Stanley Kupát. A Debrecennel először a felsőházban kell biztosítanunk a helyünket, utána már a saját kezünkben lehet a sorsunk.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum