Jack Hughest vitte el a Devils az 1/1-es helyen

   

A második a finn Kaapo Kakko lett a drafton. A meglepetésbombát a Detroit dobta le a 6. helyen.

Megtartották Vancouverben az NHL játékosválogatóját. Akárcsak három évvel ezelőtt, most is a New Jersey választhatott elsőként. 2016-ban Nolan Patrick és Nico Hischier futott versenyt az első helyért, és hiába tartották esélyesebbnek a kanadait, a Devils meglepetésre a svájci játékos mellett tette le a voksát. Most is hasonló volt a helyzet, Jack Hughes volt az első a ranglistákon, akire nagyon feljött Kaapo Kakko, de ezúttal nem történt váratlan bejelentés: Hughes nevét mondták a mikrofonba. A másodikként választó Rangers ? ahogy ezek után várni lehetett ? a finn csodagyerek mellett döntött, míg a harmadik Chicago Kirby Dachot rendelte magához.

A negyedik helyen a Colorado a legjobb védőt, a WHL-ben edződő Bowen Byramot húzta, az ötödikként sorra kerülő Los Angeles Alex Turcotte-ot. A hatodikként választó Detroit szállította az est legnagyobb szenzációját azzal, hogy a német Moritz Seider mellett voksolt. A Mannheim csapatában játszó, az idei felnőtt-világbajnokságon két gólt is szerző 18 éves hátvédet inkább az első kör harmadik harmadába várták a szakértők. A hetedikként Dylan Cozens került sorra a Buffalo jóvoltából, aki a kanadai Yukon állam első draftolt játékosa.

2019 nhl draft top 3

Az első kör első és egyetlen orosza a tizedik helyen kelt el. Kakko mögött a második legjobb európainak rangsorolt Vaszilij Podkolzinra a házigazda Vancouver csapott le. A 11. helyen a Philadelphia következett, de lemondott a jogáról az Arizona javára a 14. és a 45. választásért cserébe. A felfelé cserélő Coyotes a megszerzett lehetőséggel a svéd hátvédet, Victor Soderströmöt választotta. A 13. helyen ismét kisebb meglepetés történt, a Florida kapust húzott az amerikai Spencer Knight személyében. Az első körben legutóbb 2012-ben választottak kapust, akkor a Tampa Andrej Vasziljevszkijt halászta ki.

A 17. helyen a Vegas Peyton Krebs nevét mondta be. A top 10 második felébe várt center néhány hete súlyos Achilles-ín-sérülést szenvedett, legalább egyéves kihagyás vár rá, így kiválasztásában volt némi rizikó. A 19. és a 20. helyen helyen két finn hátvédre pickeltek: az Ottawa Lassi Thomsonra, a Winnipeg Ville Heinolára. Előbbi U18-as, utóbbi U20-as világbajnoknak mondhatja magát. Az első kör a Buffalo révén zárult, a Sabres a Sioux Falls hátvédjét, Ryan Johnsont választotta.

A NHL-draft fennmaradó további hat körét szombat éjjel rendezik.

Az első körben kiválasztott 31 játékosból 11-11 amerikai és kanadai, 4 svéd, 3 finn, valamint 1-1 német és orosz. Hughes révén nyolcadszor lett amerikai játékos az 1/1-es, és ő az első ilyen Auston Matthews 2016-os kiválasztása óta.

2019 draft

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum