Bebizonyítjuk, hogy a jégkorong itthon van Győrben

 

Hároméves együttműködésről döntött a fehérvári és győri hokiklub. Kíváncsiak voltunk a részletekre, így megkerestük Nagy Ákos klubmenedzsert.

Magyarországon eddig példa nélküli együttműködésbe kezdett a Fehérvári Titánok és a Győri ETO HC az Erste Ligában. A hároméves program keretében az idei szezonban legalább 12, a következőben pedig valamennyi hazai mérkőzésüket Győrben játsszák a Titánok, és a keretben helyet kaphatnak azok a tehetségek, akiket a fehérvári szakmai stáb arra alkalmasnak talál. A két klub közötti kapcsolat azonban ennél nagyobb múltra tekint vissza. “A fehérvári és a győri hokinak szinte történelmi alapjai vannak ? mondta blogunknak Nagy Ákos, a Győri ETO HC klubmenedzsere. ? Az egész kiindulópontja az volt, hogy annak idején Ocskay Gábor Fehérvárra vitte Bartalis Józsefet, aki az ottani éveket követően Szarvas Zoltán klubalapító közreműködésével a városunkba került, és hozzálátott a győri hoki megteremtéséhez. Talán nem túlzás úgy fogalmazni, hogy az itteni jégkorong a fehérvári hoki gyermeke, és ez a kötődés az elmúlt időszakban sosem gyengült, sőt egyre erősebb lett. A most aláírt megállapodás egy féléves intenzív előkészítő munka eredménye, és a célja, hogy felépítsünk egy hokikultúrát, amely reményeink szerint hosszú távon felnőhet Győr többi sikeres sportága mellé.”

A megállapodás szerint az együttműködés szakmai részét a fehérváriak biztosítják, de hogyan osztják meg a finanszírozási terheket? “A Győri ETO HC stratégiai terveiben régóta szerepel az Erste Liga-indulás, megfigyelői státusban hosszú ideje részt veszünk a ligaüléseken is. A most megkötött szerződés bizalmasan kezeli a pénzügyi kérdéseket, de annyit elmondhatok: jelenleg nekünk nem lett volna elegendő erőforrásunk egy önálló felnőtt csapat indításához. A klub vezetése az elmúlt időszakban az utánpótlás nevelése mellett az infrastruktúra fejlesztését tartotta prioritásnak, ennek szellemében készül el októberre közel másfél milliárdos beruházásban a vadonatúj jégcsarnok, amelyben 1500 szurkolót tudunk színvonalas körülmények között fogadni. Nem mellesleg ezzel Győrben lesz az ország egyik legnagyobb jégkapacitása, hiszen a csarnok mellett használni tudunk egy sátras nagy és kis pályát is. Fontos volt tehát számunkra, hogy az új csarnokban legyen első osztályú csapat, amely egyben a helyi utánpótlásban pallérozódó gyerekeknek is komoly perspektívát jelenthet. A terheket tehát megosztjuk, de azt is szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem pusztán anyagi kérdés, és legfőképpen nem egyoldalú kapcsolat. A mi utánpótlásunkban is vannak olyan tehetséges játékosok, akik megítélésünk szerint erősítést jelenthetnek a Titánoknak, így tudunk biztosítani számukra az együttműködés révén még egy ?akadémiai lábat?. Nem szeretném nagyon elcsépelni a mondást, de biztosak vagyunk abban, hogy együtt tényleg erősebbek lehetünk.”

Érdekes kérdés, hogy mi lehet a mostani együttműködés végső kifutása: egy Győrbe költöző Titánok-csapat, vagy néhány év múlva egy-egy erős Erste Liga-gárda a két városban? “Úgy gondolom, erre még nem most kell megtalálni a választ. Lépésről lépésre haladunk, hiszen sok területen kell építkezünk: a sportszakmai kérdések mellett gondolok itt az szponzori háttérre, a marketingre, a kommunikációra is. Ezek szorosan összekapcsolódó feladatok.Ha jól szerepel a csapat, az több nézőt jelent, és a szponzorok számára is vonzóbb lesz a klub. A Dana és a Nemak támogatása évek óta a győri hoki alappillére, de természetesen nálunk is stratégiai cél a szponzori kör bővítése. A két klub elkötelezett az együttműködés mellett, és a program során természetesen folyamatosan ki fogjuk értékelni az eredményeket. Az ezek alapján levont következtetések jelentik majd a későbbi döntések alapját.”

Nagyon lényeges kérdés a szurkolók meghódítása, az, hogy magukénak érezzék a csapatot. “Győrben évek óta komoly utánpótlásmunka, illetve amatőr hokiélet zajlik. Meggyőződésünk, hogy a jó jégkorongnak lesz vonzereje. Ezt segítheti az is, ha a tehetséges győri játékosok ki tudják harcolni a helyüket a Titánok csapatában, erre mindenképpen szükség lesz a kötődés erősítéséhez. Az Erste Ligában jó néhány klubban vannak győri nevelésű játékosok, számos hokisunk szerepel külföldi utánpótláscsapatokban. Amennyiben megteremtjük a lehetőségét annak, hogy ne kelljen elmenniük máshová, ha felnőttcsapatban szeretnének szerepelni, akkor szerintem a szurkolók is érezni fogják, hogy a jövő győri gárdáját látják a jégen. Ugyanakkor a Titánoknak minden körülményt biztosítani akarunk, hogy Győrben is otthon érezzék magukat. Számítunk a fehérvári szurkolókra is, az együttműködés része , hogy minden győri mérkőzésre szurkolóbuszt biztosítunk a számukra. Sok kérdést kapunk, hogy miért gondoljuk, hogy a győri közönség egyáltalán kíváncsi lesz egy fehérvári csapatra. Győr sportváros, minőségi sportélettel. Hisszük, hogy a minőségi hokinak ki tud alakulni a stabil szurkolói bázisa, és egy első osztályú csapatra sokan kíváncsiak lesznek. A tervünk az, hogy a hazai nézőszámunk stabilan a liga átlaga fölött legyen, lehetőleg már az első szezontól kezdve. Be akarjuk bizonyítani, hogy a jégkorong itthon van Győrben is.”

nagyakos

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum