Jack Hughes a draft esélyese Bob McKenzie-nél

 

A TSN paneljében a megkérdezett 10 szakértőből 8-nál az amerikai az első, csak kettőnél a finn Kaapo Kakko.

Az idei NHL-draftot június 21–22-én, e hét péntekjén és szombatján tartják Vancouverben. Az első öt helyen sorrendben a New Jersey Devils, a New York Rangers, a Chicago Blackhawks, a Colorado Avalanche és a Los Angeles Kings választhat. A legnagyobb kérdés természetesen az, hogy Jack Hughes vagy Kaapo Kakko kel el az első helyen. Most kijött a börze előtti utolsó előrejelzés, amelyet a TSN-es Bob MacKenzie jegyez. Az ő módszere egy panelen alakul, vagyis az év során rendszeresen felkeres 10, a témában nagy tapasztalattal rendelkező szakembert, akik latolgatják az esélyeket, majd felállítanak egy sorrendet, amit a neves szerző összegez. Az idény során nagy változás nem volt az első helyen: minden időszakban az amerikai Jack Hughes állt az első helyen mind a 10 szakértőnél.

A finn Kaapo Kakko azonban rohamléptekkel közelítette meg riválisát, a junior-világbajnokságon is ő volt a jobb, majd a felnőttek között is, akikkel világbajnoki címet szerzett Pozsonyban. Úgy tűnik, az észak-amerikai szakemberek számára Hughes teljesítménye ezzel együtt is megyőzőbb, amiben fontos szerepet játszhat, hogy a centereket hagyományosan előrébb rangsorolják, mint a szélsőket. Érdemes felidézni, hogy két éve is európai kihívója volt az akkori észak-amerikai favoritra, Nolan Patrickra a svájci Nico Hischier jött fel. Fontos különbség, hogy ez Hischier számára sokkal meggyőzőbben sikerült: az utolsó értékelésnél öten szavaztak rá, négyen a kanadai játékosra, míg egyvalaki a végül negyedik helyen kiválasztott Cale Makarra tett.

Ettől függetlenül nagy kérdés, hogy kit választ a Devils, amely nem dúskál elit centerekben, így elképzelhető, hogy az amerikaira tesznek majd. Sokat már nem kell várni, hogy megtudjuk a választ. Fontos tudni, hogy a TSN rendszere nem azt próbálja megtippelni, hogy melyik csapat kit fo választani (nem egy mock draft tehát), a megkérdezett szakértők feladata, hogy a lehető legjobb tudásuk szerint állítsák sorrendbe a játékosokat képességeik szerint. Könnyen elképzelhető, hogy a harmadik helyen választó Chicago sem a TSN szakértői által harmadikkéntrangsorolt Bowen Byramra bök, hanem a negyedik Alex Turcotte-ra, aki szintén center. Arról nem beszélve, hogy a csapatok saját szempontjaikat figyelembe véve akár egészen más rangsort is felállíthatnak maguknak, például speciális igényeik vagy a játékstílusuk szerint.

Utoljára 2016-ban végzett amerikai az első helyen Auston Matthews személyében, akit Hischier, majd a svéd Rasmus Dahlin követett. Idén az első tízbe egyetlen hátvéd fért be, a már említett Byram, de a 14-18. hely között ötöt találunk belőlük. Az első 31-be egyetlen kapust választottak a szakértők: az általános megítélés szerint Spencer Knight hatalmas jövő előtt áll. További érdekes részletekért és az első három kör sorrendjéért olvassák el a TSN vonatkozó cikkét.

draft1
draft2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk