Ki akarom harcolni, hogy húzóember lehessek

 

Egy év DEAC után ismét a Dunaújvárosi Acélbikák mezét húzhatja magára Silló Arnold.

A csíkszeredai születésű csatár visszatér Dunaújvárosba, ahol felnőttkarrierjének első kifejezetten jó évét produkálta. Silló Arnold magyarországi pályafutása azonban hét évvel ezelőtt indult, amikor 16 évesen a MAC U18-as csapatába igazolt Csíkból. “Ez a döntés akkor némileg kényszerhelyzetben született. Szeredában akkor  jó generáció nevelkedett, de a klubnak nehézségei adódtak, nem tudtak korosztályos csapatot indítani. Néhány játékosnak lett volna lehetősége a felnőttek között játszani – köztük nekem is –, ám ezt én még korainak tartottam. Úgy gondoltam, a fejlődésemet jobban szolgálja, ha a juniorok között maradok. Ehhez Magyarországra kellett jönnöm. A szüleimmel megbeszéltem mindent, és a két lehetőségem közül a MAC csapatát választottam.”

A MAC utánpótlásában eltöltött három év után az újbudai gárdában mutatkozhatott be a felnőttek között. “Majoross Gergely edzőm volt az U20-ban, és ez megkönnyítette a helyzetemet az Erste Liga-csapatban. Abban az évben, a 2015/16-os szezonban sok fiatal kapott lehetőséget a nagyok között, bár időre volt szükségünk, mire alkalmazkodtunk a felnőtthokihoz. Majoross Gergely két sorban is számított ránk, ezekért a helyekért kellett megküzdenünk. Nekem balszerencsém volt, egy bokatörés több hónapra kivett a játékból, de végül a döntőben a Miskolc ellen már a második sorban játszhattam. A következő évben több volt a sztárjátékos a keretben, így a fiatalok leginkább a negyedik sorban kaptak helyet. Az elvárás is nagyobb volt, az elvesztett döntő után a bajnoki aranyérem volt a cél, az eredménykényszer miatt csökkent a jégidőnk.”

Ez volt az ok, amely Silló Arnoldot arra ösztökélte, hogy elszerződjön Budapestről. Dunaújvárosban aztán az áttörés is sikerült számára, 35 alapszakasz-mérkőzésen 18 pontot termelt, ami 8 gólból és 10 asszisztból tevődött össze. “Mindenképpen többet szerettem volna játszani, hiszen a padon ülve nem lehet fejlődni. Kicsit féltem Dunaújvárosba szerződni, új városba, új csapatba, új társak közé kerültem, de szerencsére gyorsan beilleszkedtem. Odnoga Mátyással kerültem egy sorba, és nagyon kijött nekünk a lépés. Az elején még csak negyedik soroztunk, ám az edzők látták, hogy számíthatnak ránk, így egyre előrébb kerültünk. Ez volt az első olyan évem, amellyel tényleg elégedett lehettem.”

sillo-dab

fotó: Boda Bence/DAB

A jól sikerült szezon után mégis a váltás mellett döntött, és az akkor újjáalakuló debreceni egyetemi csapathoz, a DEAC-hoz írt alá. A teljesítményét ismét tudta javítani, 48 mérkőzésen 26 pontot írtak a neve mellé, lőtt 13 gólt, adott ugyanennyi gólpasszt. “A korábbi dunaújvárosi edzőm, David Musial keresett meg azzal, hogy számítana rám Debrecenben. Ambiciózus embernek tartom magam, a kihívásoktól sosem rettentem meg, elfogadtam az ajánlatot. Mivel új csapatról volt szó, a vezetők nem akarták nagy nyomás alá helyezni a játékosokat, a szezon előtt konkrét helyezést vagy elvárást nem fogalmaztak meg. Jó csapatunk volt, de ki kell emelni Hetényi Zoltánt, aki nélkül nem jutottunk volna messzire. Nekem is sikerült többet kihoznom magamból, a pontok tekintetében egyértelműen ez volt eddigi pályafutásom legjobb éve.”

A történetben itt jön az újabb csavar, a 24 éves támadó ismét költözik, elhagyja az Erste Liga-elődöntős együttest, és visszatér Dunaújvárosba, ahol hozzáláttak az előző szezonban csalódást okozó csapat újraépítéséhez. “Az adódó lehetőségeket végiggondolva jó döntésnek tartom, hogy visszatérek. Kiderült számomra, hogy erős keret formálódik itt, komoly célokat tűznek ki, és ez újabb kihívással ér fel. Úgy gondolom, az elmúlt években már szereztem egy kis rutint, így ki akarom harcolni, hogy húzóember lehessek a DAB-ban. A csapat számára most az a legfontosabb, hogy első lépésként visszaszerezzük a helyünket a felsőházban. A rájátszással akkor kell majd foglalkozni, ha odaértünk. Magamtól ezentúl is ponterős játékot várok, jó lenne tovább javítani a teljesítményemen. A lényeg persze az, hogy bármilyen módon segíteni tudjam a csapatot, és minél jobb eredményeket érjünk el közösen.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk