Eberle még öt évig marad New Yorkban

   

Az Islanders 2024-ig összesen 27,5 millió dollárt fizet a centernek.

Jordan Eberle alig több mint egy hét múlva korlátlan szabadügynökké lépett volna elő. Ezt nem várta meg Lou Lamoriello, a New York Islanders GM-je, aki pénteken bejelentette, megállapodott a játékossal. A kontraktus szerint Eberle évi 5,5 millió dollárt kap az elkövetkező évben, és a beleegyezése nélkül nem lehet őt elcserélni.

Az Edmonton által 2008-ban draftolt csatár 2017 nyarán került a kanadai csapattól New Yorkba Ryan Strome játékjogáért cserébe. Karrierje során 666 mérkőzésen 209 gólt lőtt és összesen 478 pontot gyűjtött, ebből 98-at az Islanders tagjaként. Stabilan hozta az évi 60 pontot, idén viszont messze alul teljesített, mindössze 37 egységet gyűjtött. Ezek után meglepetés lehet, hogy ilyen szerződést kapott, de a csapatot tavaly átvevő Barry Trotz játékrendszerében sokkal több védekező feladatot kapott, mint támadót, ezért esett vissza drasztikusan a ponttermése. A csapat egyik legfontosabb láncszeme kitűnően végezte a munkáját, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Islanders egy év alatt a legtöbb gólt kapó csapatból a legkevesebbet kapóvá lépett elő, Barry Trotz pedig az egyik jelölt az Év edzője-díjra.

eberle 2

A 29 éves center így nyilatkozott a szerződés aláírása után: “A tárgyalások direkt nem kezdődtek el a szezon végig és ez jó döntés volt, mert csak a játékra kellett koncentrálni. Szeretem a szakmai stábot és a gondolkodásmódjukat. Nagyon boldog voltam attól a stílustól amit rám bíztak és ahogy ezt teljesítettem. Egész évben így akartam játszani, mert megtaláltam a legjobb helyem a csapatban. Az a mód, ahogyan csapatunk általában játszik, nagyon védekező felfogású. Ez a stílus nem mindig szórakoztató, de ha nyersz akkor igen. Ezek után Lou teljesen meg volt velem elégedve és tényleg arra törekedett, hogy megegyezzünk. Nagyon szeretem a csapat és a srácokat és a feleségem is szeret itt lenni ami nagyon fontos nekem. Jó ha valamilyen stabilitással rendelkezem én és a klub, és ott tudom felvenni a fonalat, ahol a múlt évben abbahagytuk. Kell a folytonosság és szükséged van egy olyan helyre, ahol jól érzed magad a családoddal és kell egy olyan hely ahol támogatják a jégkorongot. Long Island ilyen.”

Eberle mellett még két játékos van akivel meg kell állapodnia Lamoriellonak. A kapitány és 28 gólt szerző Anders Lee és a kapus Robin Lehner július 1-jén korlátlan szabadügynökké válik. Az Islandersnek valamivel több mint 22 millió dolláros szabad helye van így nem lehet akadály a két játékos megtartása, ráadásul még bőven marad pénz 3-4 kiegészítő emberre is.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk