Hihetetlen év volt, de ennek így kellett lennie

 

Jordan Binnington, a Blues kapusa, a hetedik meccs hőse mondta ezt a Stanley Kupa-döntő megnyerése után. Az első nyilatkozatok.

“Még nem fogtam fel igazán!” ? ezzel kezdte még a jégen adott interjúját a St. Louis centere, Brayden Schenn. Majd így folytatta: “Ez egyszerűen hihetetlen. Nem is tudom megmagyarázni. Úgy érzem magam, mintha egy videójátékban lennénk. Ez azm amiről gyerekként álmodsz, hogy a Stanley Kupával a kezedben állsz és felemeled. Egy nagyon jó és különleges csapat a mienk. Keményen fogunk ünnepelni is.” A rájátszás legjobbjának választott Ryan O’Reillyről is megvolt a véleménye: “A vállára vette a csapatot, mert tudta, hogy meg tudjuk csinálni. Mindannyian hittünk benne és abban, hogy tényleg képesek vagyunk erre. Ő mutatta nekünk az utat.”

Hasonlóan vélekedett centeréről Craig Berube vezetőedző is, aki azt mondta: O’Reilly remekül játszott, sőt a párharc során a legjobb a hetedik meccsen volt.

Végül maga az MVP is megszólalt. Ryan O’Reilly szerint: “A legtöbb sráccal együtt voltam gyerek, de most ismét kölykök lehettünk egy pillanatra. Hihetetlen, hogy itt lehetek velük. Nem tudom elhinni, hogy ezt együtt megtettük. Nagyon keményen dolgoztunk, megvoltak a puzzle darabjai a szezonban, de óriási munka volt ezt összerakni. Minden nap rengeteget dolgoztunk érte, ami borzasztóan fárasztó és kimerítő volt.

Jordan Binnington, a Blues kapusa annyit mondott: hihetetlen év volt ez, de ennek így kellett lennie.

oreilly mvp 2

A vesztes oldalról Bruce Cassidy edző és Tuukka Rask kapus beszélt elkeseredetten: “Ürességet érzek. Hosszú év volt, valakinek nyerni kellett, valakinek veszítenie, és mi most a rossz oldalon álltunk. Ez nem az, ahogyan elképzeltük. Nem olyan egyszerű feldolgozni.” A finn hálóőr az első harmadot emelte ki, amely kulcsfontosságú volt a találkozó szempontjából: “Nyilván rémálom volt ez a számomra. Gyakorlatilag semmit nem védtem az első játékrészben. Megpróbáltunk javítani, jó esélyünk is volt rá, de Binnington mindig megmentette őket, amikor szükségük volt rá.”

A Philadelphia (1974), a New York Islanders (1980) és a Calgary (1989) után a St. Louis az NHL 1943 óta íródó modern kori történetének a negyedik csapata, amely úgy nyert bajnokságot, hogy nem volt Stanley Kupa-győztes játékos a keretében. Oskar Sundqvist tagja volt ugyan a 2016-os Pittsburghnek, sem az alapszakaszban, sem a playoffban nem volt annyi mérkőzése, hogy a neve rákerülhetett volna a serlegre.

blues champs 4

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum