Mégis megmenekülhet az Arizona

 

Az NHL legrosszabbul menedzselt csapatainak egyikét Alex Meruelo veheti meg, aki Glendale-ben tartaná a Coyotest.

Szűk egy hónappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy az Arizona Coyotes jelenlegi tulajdonosa, Andrew Barroway csökkentené részesedését a csapatban, értékesítve részvényei 49%-át. A vásárlók között a legnagyobb eséllyel az a Jim Irsay indult, aki az NFL-es Indianapolis Colts tulajdonosa, és vagy Houstonba, vagy Indianapolisba költöztetné a csapatot. Most azonban új fejleményekről számolt be Craig Morgan, a The Athletic szakírója.

A neves újságíró, aki közel áll az Arizona csapatához, azt állítja: nem Irsay, hanem Alex Meruelo vásárolhatja meg a franchise-t. Az 55 éves kubai származású üzletember egyedüliként vágna bele a vásárlásba, és az a célja, hogy egyrészt nyereségessé tegye, másrészt helyben tartsa a csapatot. Morgan az információ birtokában megkereste a Coyotest, ahol nem erősítették meg az eladás tényét, ám azt elismerték, hogy Meruelo komoly ajánlatot tett le. A Coyotes elnöke, Ahron Cohen annyit erősített meg, hogy tudomása szerint Meruelo szándékai komolyak. “Alex nagyszerű jelölt arra, hogy segítsen csapatunknak az elmúlt évek során kialakult pozitív lendületet továbbvinni. De minden ajánlatot meghallgatunk, és azután döntünk arról, hogy hogyan lépjünk előre” – fogalmazott.

Az NHL-ben bármilyen tulajdonosváltást az igazgatótanácsnak is jóvá kell hagynia. A The Athletic információja szerint a tanács június 19-én napirendre tűzi a kérdést, és már akkor zöld lámpát adhat a Meruelónak. A klub ára 300-350 millió dollár lehet.

Meruelo

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk