Magyar bázisú bajnokság lesz ezentúl az EWHL

 

Az osztrák helyett a magyar szövetség égisze alatt folytatódik a regionális női jégkorongbajnokság.

A változásról szóló hír az MJSZ honlapján jelent meg. A cikkben Martin Kogler, az Elite Wome’s Hockey League ligaigazgatója nyilatkozik a témáról. Ebből kiderül, hogy alapvető átalakításokra nem kell számítani a bajnokság lebonyolítását tekintve. Idézet az osztrák szakembertől: „A magyar női jégkorong rengeteget fejlődött az elmúlt években. Az U18-as válogatott már járt az elitben, és most a felnőttek is feljutottak oda. Nő az érdeklődés a média és a szurkolók részéről is, emellett jó a pénzügyi háttér. A női hoki fejlesztésével a Magyar Jégkorong Szövetség megmutatta: ő a megfelelő szervezet arra, hogy szárnyai alá vegye az EWHL-t. Közben ugyanis Ausztriában  fordított a helyzet: 2017 óta a női hokira szánt költségvetés 40 százalékkal csökkent. Ezenkívül szervezeti átalakítások is zajlanak, az eddig független női szakágat felszámolták, a férfiválogatott alá helyezték át. Szükségünk volt egy olyan szövetségre, amely átveszi és megmenti ezt a kezdeményezést, amelyben kilenc ország csapatai vesznek részt, és megfelelő figyelmet szentel neki. Az első pozitív eredmények már láthatóak, az MJSZ nemcsak védnökséget ad, hanem jó ötletekkel is segít, valamint a ligagyűléseknek is otthont ad.” Kiderül innen, hogy az operatív feladatokat továbbra is Kogler látja el.

Miként az előző szezonban – amelyet története során először a KMH Budapest nyert meg, legyőzve a döntőben a Vienna Sabrest –, úgy ősztől is két magyar csapat indul az EWHL-ben. A címvédő mellett önállóan vesz részt az előző idényben még az FTC-vel közös együttest indító – és az elmúlt hetekben komoly igazolásokat bejelentő, mások mellett Gasparics Fannit is szerződtető – MAC Marilyn. Emellett három osztrák, egy kazah, egy olasz, egy szlovén és új érkezőként egy lengyel alakulat is ott lesz a ligában, továbbá zajlanak az egyeztetések egy dán csapattal is. A KMH és a MAC az EWHL Supercupban is rajthoz áll, ebben a sorozatban három német és egy szlovák csapat is játszik. A Supercupot Kogler közlése szerint még nagyobb sorozattá, egyfajta Európa Kupává szeretnék fejleszteni.

„A fő cél, hogy a ligát még népszerűbbé tegyük, még több nézőt vonzzanak a meccsek, még többet szerepeljünk a médiában. Ha ezt elérjük, van esélyünk még több szponzort szerezni, ami fontos a játék fejlesztéséhez is. Magas színvonalú meccseket várok, és egy remek sorozatot, ami jó reklámja a női hokinak” – nyilatkozta az MJSZ-honlapnak a ligaigazgató.

Az EWHL várható mezőnye:

KMH Budapest (HUN)
MAC Budapest (HUN)
EHV Sabres Vienna (AUT)
DEC Salzburg Eagles (AUT)
KEHV Lakers (AUT)
Aisulu Almaty (KAZ)
Eagles Südtirol (ITA)
Team Poland – Silesia Brackens (POL)
HK SZ Olimpija Ljubljana (SLO)
Hvidovre IK (DEN, még bizonytalan)

Az EWHL Supercup várható mezőnye:

KMH Budapest (HUN)
MAC Budapest (HUN)
EHV Sabres Vienna (AUT)
DEC Salzburg Eagles (AUT, még bizonytalan)
Aisulu Almaty (KAZ)
HC SKP Bratislava (SVK)
ECDC Memmingen Indians (GER)
ESC Planegg (GER)
ERC Ingolstadt (GER)

kmhewhl2

fotó: Somogyi Viktor

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk