Magyar bázisú bajnokság lesz ezentúl az EWHL

 

Az osztrák helyett a magyar szövetség égisze alatt folytatódik a regionális női jégkorongbajnokság.

A változásról szóló hír az MJSZ honlapján jelent meg. A cikkben Martin Kogler, az Elite Wome’s Hockey League ligaigazgatója nyilatkozik a témáról. Ebből kiderül, hogy alapvető átalakításokra nem kell számítani a bajnokság lebonyolítását tekintve. Idézet az osztrák szakembertől: ?A magyar női jégkorong rengeteget fejlődött az elmúlt években. Az U18-as válogatott már járt az elitben, és most a felnőttek is feljutottak oda. Nő az érdeklődés a média és a szurkolók részéről is, emellett jó a pénzügyi háttér. A női hoki fejlesztésével a Magyar Jégkorong Szövetség megmutatta: ő a megfelelő szervezet arra, hogy szárnyai alá vegye az EWHL-t. Közben ugyanis Ausztriában  fordított a helyzet: 2017 óta a női hokira szánt költségvetés 40 százalékkal csökkent. Ezenkívül szervezeti átalakítások is zajlanak, az eddig független női szakágat felszámolták, a férfiválogatott alá helyezték át. Szükségünk volt egy olyan szövetségre, amely átveszi és megmenti ezt a kezdeményezést, amelyben kilenc ország csapatai vesznek részt, és megfelelő figyelmet szentel neki. Az első pozitív eredmények már láthatóak, az MJSZ nemcsak védnökséget ad, hanem jó ötletekkel is segít, valamint a ligagyűléseknek is otthont ad.? Kiderül innen, hogy az operatív feladatokat továbbra is Kogler látja el.

Miként az előző szezonban ? amelyet története során először a KMH Budapest nyert meg, legyőzve a döntőben a Vienna Sabrest ?, úgy ősztől is két magyar csapat indul az EWHL-ben. A címvédő mellett önállóan vesz részt az előző idényben még az FTC-vel közös együttest indító ? és az elmúlt hetekben komoly igazolásokat bejelentő, mások mellett Gasparics Fannit is szerződtető ? MAC Marilyn. Emellett három osztrák, egy kazah, egy olasz, egy szlovén és új érkezőként egy lengyel alakulat is ott lesz a ligában, továbbá zajlanak az egyeztetések egy dán csapattal is. A KMH és a MAC az EWHL Supercupban is rajthoz áll, ebben a sorozatban három német és egy szlovák csapat is játszik. A Supercupot Kogler közlése szerint még nagyobb sorozattá, egyfajta Európa Kupává szeretnék fejleszteni.

?A fő cél, hogy a ligát még népszerűbbé tegyük, még több nézőt vonzzanak a meccsek, még többet szerepeljünk a médiában. Ha ezt elérjük, van esélyünk még több szponzort szerezni, ami fontos a játék fejlesztéséhez is. Magas színvonalú meccseket várok, és egy remek sorozatot, ami jó reklámja a női hokinak? ? nyilatkozta az MJSZ-honlapnak a ligaigazgató.

Az EWHL várható mezőnye:

KMH Budapest (HUN)
MAC Budapest (HUN)
EHV Sabres Vienna (AUT)
DEC Salzburg Eagles (AUT)
KEHV Lakers (AUT)
Aisulu Almaty (KAZ)
Eagles Südtirol (ITA)
Team Poland ? Silesia Brackens (POL)
HK SZ Olimpija Ljubljana (SLO)
Hvidovre IK (DEN, még bizonytalan)

Az EWHL Supercup várható mezőnye:

KMH Budapest (HUN)
MAC Budapest (HUN)
EHV Sabres Vienna (AUT)
DEC Salzburg Eagles (AUT, még bizonytalan)
Aisulu Almaty (KAZ)
HC SKP Bratislava (SVK)
ECDC Memmingen Indians (GER)
ESC Planegg (GER)
ERC Ingolstadt (GER)

kmhewhl2

fotó: Somogyi Viktor

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum