Nehéz világbajnokság vár inline válogatottunkra

   

Hosszabb felkészülés nélkül kénytelen nekivágni az Inline Masters vb-nek a 38+ korosztályos magyar válogatott.

Nehéz csoportbeosztást kaptak a mieink az olaszországi Asiagoban és Roanában megrendezésre kerülő Inline Masters világbajnokságon. A magyar csapat Franciország, Szlovénia és Brazília válogatottján próbálja átverekedni magát a csoportkörben. ?A sorsolásunk finoman szólva sem könnyű ? mondta el blogunknak Wehli Márk, az inline válogatott játékosa. ? A franciák profik, akik szezon közben is kizárólag inline csapatban játszanak, a szlovénoknál vegyesen szerepelnek inline és jéghokisok. Brazília kicsit fekete ló a csoportban, hiszen visszatérő országról beszélünk, de az elmúlt években mindig komoly játékerőt képviseltek.?

Az inline válogatott nincs könnyű helyzetben, hiszen tulajdonképpen komolyabb felkészülés nélkül vág bele a mérkőzéssorozatba. ?A többi csapathoz képest mi több szempontból is hátrányban vagyunk. Magyarországon mindössze néhány inline pálya működik egész évben, profi csapatok nincsenek. A válogatottba leginkább olyan jégkorongozók jönnek, akik a szezon után egyfajta jutalomjátéknak tekintik a szereplést, és még ennyi idősen is vállalják a játékot. A társaság egy része külföldről jön, köztük vannak, akik év közben is inline bajnokságban játszanak, de ez a helyzet messze nem optimális. Ráadásul nem is tudjuk teljesen feltölteni a keretet, mindössze 13 játékossal visszük végig a tornát.?

A szurkolók számára persze felvetődik a kérdés, hogy miben más az inline játék a jégkoronghoz képest? ?A pálya műanyag borítású, soros görkorcsolyában játszunk, a korong is speciális. A mezőnyjátékosok száma csak négy, és az ő szerepük a játék során sokban különbözik a jeges változattól. A legnehezebb az év közben jégkorongot játszóknak, hogy gyorsan átálljanak, és elfelejtsék a megszokásokat, a beidegződéseket. Itt másra van szükség. A támadások felépítése nem a bedobom a pakkot, kapura török típusú. Itt az offenzív játék lassabban alakul ki, sokszor 4-5 alkalommal is visszakanyarodunk az alapvonal mögé, és újrakezdjük a támadásépítést.?

inline

A csapat összeállítása, a szervező munka sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. ?Az inline világbajnokságok már nem tartoznak az IIHF égisze alá, ezért a magyar szövetség is csak kisebb mértékben tud segíteni nekünk. Az MJSZ inkább kapcsolati támogatást nyújt most. A kiutazást, a szállást és minden egyéb szervezési feladatot magunk végzünk el, és csak néhány szponzor segít.?

Ahogy mondani szokás, innen szép nyerni, de valójában mi az elvárásuk magukkal szemben? ?Tavaly kijött a lépés, a szlovákok elleni bravúrral bejutottunk a legjobb nyolc közé. Mivel most ismét nehéz csoportba kerültünk, szükségünk lenne egy villanásra, egy erőn felüli teljesítményre, hogy hasonlóan sikeresek lehessünk.?

A magyar csapat a helyszínen vasárnap lejátszotta egyetlen felkészülési mérkőzését Ausztrália ellen, ahol inkább a sorok kialakítása és a taktikai elemek gyakorlása volt a cél mindkét oldalról, mintsem az eredmény.

A magyar válogatott kerete:

Palla Roland (kapus), Kovács György, Lencsés Tamás, Sándor Szabolcs, Sándor Szilárd, Nagy Ferenc, Wehli Márk, Láng Csaba, Láng Zoltán, Palla Szilveszter, Molnár Zsolt, Halász Ákos, Orgovány István

A magyar válogatott mérkőzései:

Június 10. 19:00 Magyarország?Szlovénia
Június 11. 12:50 Magyarország?Brazília
Június 12. 15:30 Magyarország?Franciaország

A találkozókat alant élőben is figyelemmel lehet kísérni:

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum