Nehéz világbajnokság vár inline válogatottunkra

   

Hosszabb felkészülés nélkül kénytelen nekivágni az Inline Masters vb-nek a 38+ korosztályos magyar válogatott.

Nehéz csoportbeosztást kaptak a mieink az olaszországi Asiagoban és Roanában megrendezésre kerülő Inline Masters világbajnokságon. A magyar csapat Franciország, Szlovénia és Brazília válogatottján próbálja átverekedni magát a csoportkörben. “A sorsolásunk finoman szólva sem könnyű – mondta el blogunknak Wehli Márk, az inline válogatott játékosa. – A franciák profik, akik szezon közben is kizárólag inline csapatban játszanak, a szlovénoknál vegyesen szerepelnek inline és jéghokisok. Brazília kicsit fekete ló a csoportban, hiszen visszatérő országról beszélünk, de az elmúlt években mindig komoly játékerőt képviseltek.”

Az inline válogatott nincs könnyű helyzetben, hiszen tulajdonképpen komolyabb felkészülés nélkül vág bele a mérkőzéssorozatba. “A többi csapathoz képest mi több szempontból is hátrányban vagyunk. Magyarországon mindössze néhány inline pálya működik egész évben, profi csapatok nincsenek. A válogatottba leginkább olyan jégkorongozók jönnek, akik a szezon után egyfajta jutalomjátéknak tekintik a szereplést, és még ennyi idősen is vállalják a játékot. A társaság egy része külföldről jön, köztük vannak, akik év közben is inline bajnokságban játszanak, de ez a helyzet messze nem optimális. Ráadásul nem is tudjuk teljesen feltölteni a keretet, mindössze 13 játékossal visszük végig a tornát.”

A szurkolók számára persze felvetődik a kérdés, hogy miben más az inline játék a jégkoronghoz képest? “A pálya műanyag borítású, soros görkorcsolyában játszunk, a korong is speciális. A mezőnyjátékosok száma csak négy, és az ő szerepük a játék során sokban különbözik a jeges változattól. A legnehezebb az év közben jégkorongot játszóknak, hogy gyorsan átálljanak, és elfelejtsék a megszokásokat, a beidegződéseket. Itt másra van szükség. A támadások felépítése nem a bedobom a pakkot, kapura török típusú. Itt az offenzív játék lassabban alakul ki, sokszor 4-5 alkalommal is visszakanyarodunk az alapvonal mögé, és újrakezdjük a támadásépítést.”

inline

A csapat összeállítása, a szervező munka sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. “Az inline világbajnokságok már nem tartoznak az IIHF égisze alá, ezért a magyar szövetség is csak kisebb mértékben tud segíteni nekünk. Az MJSZ inkább kapcsolati támogatást nyújt most. A kiutazást, a szállást és minden egyéb szervezési feladatot magunk végzünk el, és csak néhány szponzor segít.”

Ahogy mondani szokás, innen szép nyerni, de valójában mi az elvárásuk magukkal szemben? “Tavaly kijött a lépés, a szlovákok elleni bravúrral bejutottunk a legjobb nyolc közé. Mivel most ismét nehéz csoportba kerültünk, szükségünk lenne egy villanásra, egy erőn felüli teljesítményre, hogy hasonlóan sikeresek lehessünk.”

A magyar csapat a helyszínen vasárnap lejátszotta egyetlen felkészülési mérkőzését Ausztrália ellen, ahol inkább a sorok kialakítása és a taktikai elemek gyakorlása volt a cél mindkét oldalról, mintsem az eredmény.

A magyar válogatott kerete:

Palla Roland (kapus), Kovács György, Lencsés Tamás, Sándor Szabolcs, Sándor Szilárd, Nagy Ferenc, Wehli Márk, Láng Csaba, Láng Zoltán, Palla Szilveszter, Molnár Zsolt, Halász Ákos, Orgovány István

A magyar válogatott mérkőzései:

Június 10. 19:00 Magyarország–Szlovénia
Június 11. 12:50 Magyarország–Brazília
Június 12. 15:30 Magyarország–Franciaország

A találkozókat alant élőben is figyelemmel lehet kísérni:

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk