El tudom fogadni a kritikát, igyekszem tanulni belőle

 

Szécsi Patriknak több ajánlata is volt, mégis marad a Hokiklub Budapestnél. Beszélt nekünk az okokról és a célokról is.

Első felnőttszezonjában kitűnő teljesítményt nyújtott az Erste Liga-újonc Hokiklub Budapestben Szécsi Patrik, aki 44 mérkőzésen 19 pontot hozott össze (8 gól, 11 assziszt), és ezzel a sokszoros válogatott Orbán Attila mögött a második legeredményesebb hátvéd lett a klubnál. Közben a sok lehetőséghez jutók körében a plusz/mínusz mutatója is a legjobbak közé tartozott, emellett egyik kiemelkedően látványos találata a hét gólja címét is elnyerte. Bár a még mindig csak 19 éves tehetséget több csapat is kereste, maradt eddig klubjánál. “Természetesen elgondolkodtam a felkínált lehetőségeken, de komolyan nem merült fel bennem, hogy eligazoljak. Egyrészt a Hokiklubnál minden feltétel adott a fejlődésemhez. Gröschl Tamás vezetőedző a következő szezonra is olyan csapatot akar összeállítani, amelyben nagy hangsúlyt kap a fiatalok fejlődése. Eddig is sok jégidőt kaptam, ugyanezt akarom kiharcolni ezentúl is. Másrészt még előttem áll az érettségi, és sikerült kialakítanom egy gördülékeny napi beosztást az iskola, az edzések és a mérkőzések között, amelyen az utolsó évben nem szerettem volna változtatni.”

A juniorkorú bekk esetében tehát a fejlődésen van a hangsúly, amely téren az előző szezonban sokat sikerült előrelépnie. “Az U20-ból bekerülni a felnőttbajnokságba komoly ugrást jelent. Szerencsére volt előtte hat mérkőzésem a KMH egyetemi csapatában, ami szerintem kitűnő átmenet az utánpótlás és az Erste Liga között. Így is kellett öt-hat találkozó, mire egyáltalán megszoktam a sokkal nagyobb tempót, de utána egyre jobban belerázódtam, én is és a csapat is. A következő szezonban szeretnék még egy szinttel feljebb lépni. Ehhez elsősorban a védekező játékomon kell javítanom, ezzel együtt az a célom, hogy továbbra is az a dinamikus, támadó felfogású bekk lehessek, aki eddig is voltam.”

Ehhez a fajta játékhoz elengedhetetlen, hogy fizikailag is erősödjön. “Igen, ez így van, a jelenlegi 78 kilómhoz még hozzá kell pakolnom valamennyit. Éppen ezért már elkezdtem a nyári felkészülést, a testvéremmel együtt végezzük az edzőktől megkapott programot. Olyan 3-4 kiló izomra lenne szükségem ahhoz, hogy a jégen a párharcokból jobban jöjjek ki. Ezt persze nem lehet egyik napról a másikra felrántani, óvatosan kell végigmenni a folyamaton, hogy ne legyen belőle sérülés.”

A Hokiklub Budapestnek az előző szezon középszakaszában szinte végig a saját kezében volt a sorsa, mégsem jutott be a rájátszásba. A terv nem lehet más, mint hogy legközelebb ez már sikerüljön. “Természetesen az a célunk, hogy bekerüljünk a playoffba, ami a második évünkben komoly siker lenne számunkra. A csapat rutinosabb lesz, így ez az elképzelés szerintem abszolút reális lehet. Ha bejutnánk a rájátszásba, onnan kezdve már teher nélkül játszhatnánk, így bármi előfordulhatna.”

A fiatal hátvéd korábban három U18-as világbajnokságon vett részt, 2016-ban egyik kovácsa volt a divízió 1/B csoportos vb-n szerzett aranyéremnek, 2018-ban a csapatkapitányi C-felvarrót is viselhette. Tavaly azonban az U20-as világverseny előtt meglepetésre kiesett a rostán. “Számomra a válogatottság mindig rendkívül fontos volt. Ugyanakkor olyan játékosnak tartom magam, aki a kritikát el tudja fogadni, nem sértődik meg, hanem igyekszik tanulni belőle. Most is így történt, levontam a tanulságokat, és igyekszem a jövőben olyan teljesítményt nyújtani, amely valamennyi edzőmnek megfelel. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a következő U20-as világbajnokságra beválogassanak decemberben. Az igazi álmom persze az, hogy valamikor a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhassam, de tudom, hogy azért még nagyon sokat kell dolgoznom.”

szecsi1

fotó: Hokiklub Budapest

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk