Nem könnyű 100 meccset játszani 60 helyett

 

Komoly tervei vannak a Gyergyóba szerződött Jereme Tendlernek, aki egy különleges rekordot is megdöntött a Brassó hokisaként. Interjú.

Nem kétséges, hogy Jereme Tendler az Erste Liga egyik topjátékosa. Az elmúlt négy szezonban csak egyszer maradt a teljesítménye a pont/meccs alatt, de inkább a másfélszeres szorzó volt rá jellemző. Egyénileg kitűnő éve volt Brassóban, román bajnok is lett a Cenk alján, a csapat mégis kétarcú idényt tudhat maga mögött, hiszen az Erste Liga-negyeddöntőben a Csíkszereda kisöpörte. Mi volt a felemás eredmények oka? “Úgy gondolom, a Brassónak remek kerete volt, két kiváló kapussal, kemény hátvédekkel, négy jó támadósorral – mondta blogunknak a jégkorongozó. – Komolyan úgy éreztem, hogy jó esélyünk van megnyerni az Erste Ligát és a román bajnokságot is. Aztán a negyeddöntőben beleütköztünk egy elképesztő kapusteljesítménybe, ami szinte egymaga jutatta tovább a Csíkszeredát. Amikor viszont hetekkel később megnyertük a román bajnokságot a Galati legyőzésével, az fantasztikus érzés volt, ezzel mégis feltettük a koronát a szereplésünkre.”

Jereme Tendler nagy formában játszott, az Erste Liga alap- és középszakaszában 50 mérkőzésen 61 pontot ért el, 39 gól és 22 assziszt formájában, amihez a rájátszásban még 3 találatot tett hozzá. A korábbi szezonjaiban is húzóember volt – akkor még az FTC csapatában –, úgy tűnik, a magyar bázisú bajnokság nagyon fekszik neki. “Az első pillanattól kezdve szerettem az Erste Ligát, ez tényleg az én stílusomnak való, minden évemet sikeresnek tekinthetem. Brassóban igazi kihívás volt számomra, hogy két bajnokságban is helyt kellett állnom, ilyennel korábban nem találkoztam a karrierem során. Természetesen tisztában voltam vele, hogy így lesz, amikor ide szerződtem, de azért 100 mérkőzést játszani a korábbi 60 helyett nem volt könnyű. Ez a helyzet arra kényszerít, hogy sokkal jobban fókuszáljunk minden apró dologra, kezdve a test regenerációjától, a helyes étkezésen, a szükséges alváson át a megfelelő mennyiségű edzésig, hiszen az ember nem akarja kiégetni magát. Ez tényleg maraton, és nem sprintverseny. Ha belegondolok, őrület, hogy azok a romániai csapatok, amelyek mindkét bajnokságban érdekeltek, több mérkőzést játszanak, mint az NHL-esek.”

Az előző szezon azért is lehet érdekes Jereme Tendler számára, mert új ligarekordot állított fel nyolc emberhátrányos góljával. “Nem is tudtam, hát ez tényleg fantasztikus. Nagy-Britanniában ez már előfordult velem, az egyik szezonban én állítottam fel a hátrányos gólok rekordját, tizenkét alkalommal találtam be ilyen helyzetben. Egyébként nincs nagy titok, a kulcs a türelem. Természetesen sokat számít, hogy emberelőnyben és –hátrányban is jégen vagyok. Amikor az ellenfél játszhat fórban, akkor türelmesen figyelem a támadó játékosokat, próbálom olvasni a figurát, kicsit előre gondolkodni, hogy mire készülnek, hova passzolnak. Ha jól csinálom, akkor meg lehet a korongszerzés, és így a gólhelyzet, azt pedig már csak be kell lőni.”

Hiába volt jó szezonja a 35 éves támadónak Coronánál, mégis a Gyergyói HK-hoz szerződött. “Tudtam, hogy mindenképpen folytatni akarom még a hokit a következő szezonban, és kaptam is ajánlatokat. Habár a Brassóval is megpróbáltunk közös nevezőre jutni, mégis eljött az a pillanat, amikor úgy kellett döntenem, ahogy nekem és a családomnak a legjobb. Sosem fogom elfelejteni a csapattársaimat, a szurkolókat és a nagyszerű emlékeket, amelyeket átélhettem a Wolvesnál.”

A csatár tehát Gyergyóban folytatja, méghozzá komoly célokkal. “A célom nem lehet más, mint hogy a Gyergyóval versenyben legyünk a végsőkig mindkét ligában. Ezért vagyunk itt, ezt akarjuk mindannyian. Magamtól azt várom, hogy gyorsan be tudjak illeszkedni, és segíteni tudjam a csapatot mindenben, legyen szó góllövésről, emberhátrányos védekezésről, vagy éppen a lövések blokkolásáról. Igazi csapatjátékosnak tartom magamat, aki mindent megtesz a sikerért.”

Tendler_BRA

fotó: Daniel Maximilian Milata

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 17., szombat
FEL 14:00 LMIBRA 2-3 BVÉGE
FEL 18:00 VASTRN 2-5VÉGE
augusztus 18., vasárnap
FEL 18:00 VASLVC 8-4VÉGE
augusztus 20., kedd
VIS 18:00 DTVUTE 
augusztus 21., szerda
U20 19:15 HUNLIF 
augusztus 22., csütörtök
U18 15:30 ITASVK 
U20 16:00 HUNVAX 
NŐI 18:00 HUNGER 
FEL 19:00 KOSMIS 
U18 19:00 HUNPOL 
augusztus 23., péntek
FEL   TRNVAS 
FEL 15:00 MISKRA 
U18 15:30 SVKPOL 
U20 15:45 HUNFRA 
FEL 16:30 AVSVSV 
FEL 17:00 STOUTE 
FEL 18:00 NITFTC 
FEL 18:00 TOPDEB 
NŐI 18:00 SUIGER 
U18 19:00 HUNITA 
augusztus 24., szombat
FEL   AVSGRN 
U20   HUN
U18 12:00 POLITA 
U18 15:30 HUNSVK 
NŐI 17:20 HUNSUI 
FEL 20:00 SSTMAC 
Partnerünk