Lukas Haudum a Klagenfurt játékosa lesz

   

Az osztrák tehetségnek nem sikerült megváltania a világot Svédországban. Átigazolási hírek az EBEL-ből, 6 csapat háza tájáról.

Újabb 3 érkezőt jelentett be az Orli Znojmo. A cseh klub megszerezte az NHL-t is megjárt Philip McRae-t a Schwenningentől, aki a tavalyi szezonban Bartalis István csapattársa volt. A 24 éves kanadai Parker Bowles Norvégiából jön, ahol pont/meccs körül átlagolt, a 32 éves Tomás Svoboda 500 Extraliga-mérkőzés után vált bajnokságot. Két másik EBEL-csapat is játékost szerzett a Znojmótól: az 51 pontos C. J. Stretch Bécsbe, a házi gólkirály Marek Kalus Linzbe igazolt.

A Linz az említett Kalus mellett még egy játékost hozott a bajnokságon belülről, mégpedig a Dornbirn fiatal védőjét, az A csoportos világbajnokságot is megjárt Raphael Wolfot, akivel már 7 hátvédje van.

A Vienna Capitals Stretchen kívül még egy játékost szerzett, az előző szezonban 50 pontot jegyző Ty Loney a Grazot hagyja el a 2017-es bajnok kedvéért. A fővárosiak kerete továbbra is szerény, egyelőre 11 játékosuk ismert. Időközben távozott az a Kelsey Tessier, aki az elmúlt 3 évben a Capitalst erősítette, de a jövőben a svéd másodosztályban szerepel.

A Villach Észak-Európából igazolt, a volt svéd utánpótlás-válogatott Anton Karlsson az allsvenskanos Leksandtól teszi át a székhelyét a Wörthi-tó partjára, a dán válogatottal 4 világbajnokságon is szerepelt Patrick Björkstrand a finn Liigából érkezik. Távozik a korábban Fehérváron is megfordult Justin Maylan, akinek csak 7 mérkőzés jutott az előző idény során.

A Klagenfurt hazacsábított egy külföldön pallérozódó osztrákot, Lukas Haudum 2014-től játszott Svédországban, az SHL-ben azonban nem sikerült gyökeret vernie, az utolsó szezonját a másodosztályú Panternnél töltötte. Haudum négy világbajnokságon is ott volt, Pozsonyban mind a 7 mérkőzésen játszott, pontot nem szerzett, –8-as plusz/mínusz mutatóval zárt. A címvédő csapata szépen épül, csatárfronton várhatók még igazolások.

Az Innsbruck háza tájáról egyelőre távozókról szóló hírek érkeznek, Alex Lavoie Norvégiába, Mario Lamoureux a DEL2-be, Nick Ross a DVTK Jegesmedvékhez igazolt.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk