Magamat hibáztattam szinte az egész szezonban

 

Csalódott szezonon vagyok túl, nagy bennem a bizonyítási vágy, mondta blogunknak Odnoga Mátyás, az UTE új támadója.

Az Újpest alaposan belehúzott kerete megerősítésébe, ennek szellemében igazolták le Odnoga Mátyást is, aki egy évig a szlovák Extraligában, a MAC Újbuda csapatában szerepelt. A fiatal hokis számára az áttörést az eggyel korábbi, 2017/18-as idény hozta el Dunaújvárosban. Akkor az Erste Liga alapszakaszában 38 meccsen 37 pontot szedett össze ? 16 gól mellett 21 asszisztot jegyzett ?, amihez a rájátszásban még két gólpasszt tett hozzá. ?Bár előtte már három szezonban is játszottam az Erste Ligában, az volt az az év, amikor igazán megkaptam a bizalmat az edzőmtől. Addig csak harmadik-negyedik soros feladatok jutottak nekem, akkor viszont sokkal több jégidő mellett tudtam élni a lehetőséggel. Számomra ez a fajta bizalom nagyon sokat jelent, így tudok igazán jól játszani, ez látszott is a teljesítményemen.?

Az akkor 22 éves csatár ponterős játéka felkeltette a szlovák Extraligára készülő MAC Újbuda szakmai stábjának figyelmét. ?Természetesen vonzó volt számomra, hogy magasabb szinten is kipróbálhatom magam. Tetszett az edző által felvázolt elképzelés rólam és a helyemről a csapatban, ezért döntöttem a MAC mellett. A lehetőséggel azonban egyáltalán nem tudtam élni. Ezért magamat hibáztattam szinte az egész szezonban. Utólag végiggondolva ma már úgy látom, nem csak én voltam a hibás. A legrosszabbul kezdődött, hiszen augusztus 1-jén megsérült a térdem, de egy hónapig nem volt orvos a csapatnál. Amikor lett, egy hét alatt rendbe jöttem. Most már tudom, hogy amatőr döntéseket hoztunk ? én és az edzők is ?, olyan szerepet kaptam, ami nem volt nekem való. Az eredmény tartása másoknak sokkal jobb ment, és viszont egyáltalán nem élveztem a jégkorongot. Nem voltam képes kilépni ebből a helyzetből, tényleg rengeteg rossz döntést hoztam.?

Ezek után már nem is meglepetés, hogy Odnoga a váltás mellett döntött. ?Igazából egyik fél sem akarta a folytatást. Már szezon közben felmerült, hogy távozom, de akkor még maradtam. Az év végén a szakmai stáb és én sem gondolkodtunk folytatásban, így más lehetőség után néztem. Több ajánlatom is volt, gondos mérlegelés után döntöttem az Újpest mellett. A legfontosabb természetesen az volt, hogy Szilassy Zoltán vezetőedző számomra kedvező szakmai tervekkel állt elő. Úgy éreztem, húzóemberként számítana rám egy olyan poszton, amely közel áll hozzám, így örömmel mondtam igent.?

Odnoga Mátyás tehát visszatér az Erste Ligába, ahol ismét meghatározó szerepet szeretne játszani. ?Csalódott szezonon vagyok túl, így nagy bennem a bizonyítási vágy. Meg akarom mutatni, hogy sokkal jobb teljesítményre vagyok képes. Nem tűzök ki magam elé számszerű célokat, nem akarok mondjuk 100 pontot elérni. Sokkal fontosabb, hogy harcban legyünk a bajnoki címért, ebben akarom segíteni a csapatot gólokkal és pontokkal.?

odnoga

fotó: MAC

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum