A miskolci lehetőség feladta nekem a leckét

   

Részegh Tamás egészen kiváló Erste Liga-szezont tudhat maga mögött, de most komoly szintlépés előtt áll. Interjú.

Valósággal berobbant a köztudatba Részegh Tamás a magyar bázisú nemzetközi bajnokság legutóbbi szezonjában. A 21 éves támadó öt év légióskodás és egy szezonnyi fehérvári kitérő után tért haza Csíkszeredába, ahol fantasztikus teljesítményt nyújtott: 53 mérkőzésen 58 pontot szedett össze, 19 gólt lőtt, 39 asszisztot tett hozzá. Ezenközben a román bajnokságban meccsenként 2 pontos produkciót tett a jégre. ?Sok körülmény kedvező összeállása kellett ahhoz, hogy ilyen jó szezonom legyen. Az első és legfontosabb, hogy remek csapatunk volt, kiemelkedő játékosokkal, akikkel nagy élmény volt a jégen lenni. A sortársaim nélkül nem tudtam volna ilyen eredményes lenni, ők nagyon sokat tettek, hogy így elkaphassam a fonalat. Fontos volt nekem, hogy végre otthon lehettem, hazai környezetben. Tényleg jól éreztem magam, a hoki is ment, így gondolkodás nélkül elfogadtam a Csíkszereda ajánlatát: az év elején hosszú távú szerződést kötöttünk.?

A tehetséges támadó azonban ? miként arról már beszámoltunk ? mégsem marad a Vákár Lajos Jégcsarnokban. ?Az új szerződésben volt egy pont, hogy ha magasabban jegyzett ligából kapok ajánlatot, akkor gond nélkül elmehetek. Az Erste Ligán belül nem válthattam volna csapatot, de persze a szlovák Extraliga teljesen más. A miskolci lehetőség fel is adta nekem a leckét, sokat gondolkodtam rajta. Nagyon jó társaság alakult ki itt Csíkszeredában, döntőt játszottunk, tényleg csak a bajnoki aranyérem hiányzott ahhoz, hogy tökéletes évünk legyen. Abban is biztos vagyok, hogy a következő szezonban is a döntő lesz itt a cél, és gondolkodtam is rajta, milyen jó lenne itthon bajnokságot ünnepelni. Itt biztos a helyem a csapatban, a szurkolók is megszerettek, hiszen korábban nem ismertek igazán, mert nem játszottam itthon a felnőttek között. Szóval nem volt ez egyszerű döntés. Végül a kihívás kerekedett felül: fiatal vagyok, ki akarom próbálni, hogy mire is vagyok képes, meg tudom-e állni a helyem magasabb szinten. Ezért mondtam igent. Ha esetleg mégsem sikerülne ez az év, akkor a visszatérhetek Csíkszeredába, ami azért ad egyfajta biztonságot nekem is.?

reszegh3

fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

A szlovák stílus nem lesz idegen Részegh Tamás számára, hiszen két-két évet lehúzott a szlovák és a cseh utánpótlásban, ahol zsákszámra termelte a pontokat: a pozsonyi HK Ruzinov 99 Bratislava U18-as csapatában 78 meccsen 119 (47 gól, 72 assziszt), a cseh Pirati Chomutov U20 gárdájában 68 találkozón 61 egységet (16 gólt, 45 gólpasszt) ért el. ?Amikor Szlovákiába szerződtem, ott szembesültem azzal, mekkora különbség lehet a különböző országok hokija között. Hozzá kellett szoknom, de ez szerencsére gyorsan ment. Ebből kiindulva próbálok felkészülni arra, hogy mekkora lépés lesz az Erste Liga után a szlovák topbajnokság. Szlovákiában szerencsére inkább az európai, mintsem az észak-amerikai stílusban játsszák a hokit, azaz főleg a korcsolyázáson és a technikán van a hangsúly, az ütközés kevesebb, ez nekem jobban fekszik. Amikor volt lehetőségem, megnéztem a DVTK Jegesmedvék és a MAC meccseit a tévében, de az nyilván nem adja vissza teljesen, mi zajlik a jégen. Ott kell lenni, hogy igazán megtapasztalja az ember. Biztosan nem lesz egyszerű, de mindent megteszek, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust.?

Részegh Tamás még nem tudja, pontosan milyen feladatok várnak rá a Jegesmedvék mezében, de az elvárásokkal tisztában van. ?A miskolci vezetők elmondták, hogy a csapat célja egyértelműen a rájátszásba jutás. Konkrét elvárásaim magammal szemben nincsenek, még nem tudom, mennyi jégidőm lesz, kapok-e szerepet az előnyös-hátrányos játékban. Szeretném beverekedni magam az első három sorba, és ponterős játékkal segíteni a csapatot. Csíkszeredában hasonló helyzetben voltam tavaly, nem tudtam mi vár rám, de végül jól sült el minden, a bajnoki döntőt kivéve. Most is úgy vágok neki a szezonnak, hogy a magam részéről mindent megteszek, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.?

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 3-6VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 2-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 0-4VÉGE
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAFTC 
ICEHL 19:15 AVSASI 
AL 20:30 LHLOHA 
AL 20:45 WRMETO 
december 9., szombat
AL   DBFASP 
AL 19:00 SZGIKO 
AL 19:30 SPCFTC 
Partnerünk
Archívum