Vjacseszlav Vojnov korábban visszatérhet

 

Megfelezték az orosz hátvéd egyéves eltiltását.

Aki nem emlékezne Vjacseszlav Vojnov történetére, annak röviden összefoglaljuk. A Los Angeles Kings kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvédjét családon belüli erőszakért 90 napos elzárásra és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a 2014/15-ös NHL-szezon idején. Az orosz bekk ellen szabadulása után a bevándorlásügyi hatóság eljárást indított, de ő meg sem várta a kiutasító végzést, hazautazott, a Kings pedig felbontotta a szerződését. Az ügy nem ért véget, az NHL olyan komolyan vette az eltiltást, hogy azt is kierőszakolta, hogy Vojnov ne léphessen jégre a a 2016-os Világkupán. A klasszis eközben odahaza, a KHL-ben terelgette a pakkot, begyűjtött egy Gagarin Kupát a SZKA-val, valamint egy olimpiai aranyérmet az orosz válogatottal, de sosem csinált titkot abból, hogy szívesen visszatérne a világ legjobb bajnokságába.

vojnov

Tavaly július 2-án tartották azt a tárgyalást, amelyen eldőlt, hogy folytathatja-e tengerentúli karrierjét. Ehhez az kellett, hogy megszüntessék az ellene folyó eljárást, és ne legyen vád alatt. Ez önmagában nem jelentett garanciát, még kérnie kellett az NHL-től, hogy törölje az eltiltását, és engedélyezze, hogy tárgyalhasson más csapatokkal. A kaliforniai klub ugyanis hiába szüntette meg hat évre szóló, 25 millió dollár értékű, 2019-ig érvényes szerződését, a játékos jogai továbbra is ott vannak, így ingyen nem volt igazolható, csak 2019. július 1-je után lenne az, amikor korlátlan szabadügynökké válik. Az egy évvel ezelőtti tárgyalás nem hozott eredményt, az NHL nem engedélyezte a visszatérést. Március 21-én személyes meghallgatáson találkozott Vojnov Gary Bettmannel és a liga vezetőségével, hogy az eltiltását feloldják. A komisszár nemet mondott a hátvéd visszatérésére a kollektív szerződés 18. A §-ra hivatkozva. ?Vojnov a felesége ellen irányuló családon belüli erőszakos cselekményt követett el. Az ítéletünk a konkrét tényekhez és egyénekhez igazítva született meg, és összhangban van az NHL szigorúan alkalmazott politikájával. Ez azt jelenti, hogy semmilyen formában nem toleráljuk az ilyen és hasonló magatartást? ? mondta.

A játékos ezután kijátszotta az utolsó lehetőségét, és fellebbezett az ítélet ellen egy választott szövetségi bírónál. Az ügyet Shyam Das tárgyalta, aki az ítéletében úgy fogalmazott, Vojnov megérdemelte az eltiltást, de az újabb egy évet már nem hagyta jóvá. A bíró megfelezte a büntetést, ami azt jelenti, hogy ha bármelyik csapat leigazolja a játékost, akkor az adott klub idénybeli 42. mérkőzésén már jégre is léphet. Az NHL az ítélet kihirdetése után kiadott egy közleményt, amiben kifejti, hogy nem ért vele egyet, de elfogadja Shyam Das döntését. Eközben a Kings is kiadott egy nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy egyrészt ők is elfogadják a döntést, másrészt nem tartanak igényt Vojnovra.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum