Várhatóan Nottinghamben selejtezünk az olimpiára

   

Februári ellenfelünk Nagy-Britannia, Észtország és egy alacsonyabban rangsorolt válogatott lesz.

A jövő évi vb-helyszínek mellett a 2022-es téli olimpia selejtezőiről is dönt a mai napon az IIHF kongresszusa. A selejtezőkörök és a csoportok beosztása, mint ismeretes, mindig a világranglista-helyezések alapján történik. A magyar válogatottnak e szerint a harmadik fordulóban kell bekapcsolódnia a küzdelmekbe. Erre a körre 2020 februárjában, az IIHF-szünet idején kerül kerül sor. Mivel a még nem végleges új világranglistán az A csoportban maradt Nagy-Britannia elénk kerül, így a rendezés joga őt illeti meg a csoportunkban. Információnk szerint a britek élnek ezzel a lehetőséggel, és nagy valószínűséggel Nottinghamben rendezik meg a tornát. A házigazda mellett még egy ellenfelünk ismert, a divízió 1/B csoportos Észtország. Érdekesség, hogy hiába jutott fel a divízió 1/A-ba Románia, ranglistahelyezése még nem javult annyit, hogy ne kelljen már a második selejtezőkörben versenybe szállnia. A székely gerincű válogatott Izlanddal, Izraellel és egy alacsonyabban rangsorolt csapattal kezd decemberben. Mindezt azért érdemes megemlíteni, mert a mi csoportunkba a legmagasabban rangsorolt második körös győztes érkezik, amely így nagy valószínűséggel Románia lesz.

Az egyetlen nagy-britanniai továbbjutó természetesen még nem lesz olimpiai részvevő, ehhez egy következő fordulóban még előrébb álló ellenfeleket kell felülmúlnia. A negyedik selejtezőkör beosztásáról és helyszíneiről még nincs információnk.

A nottinghami jégcsarnok mint helyszín nem végleges, de a házigazda, úgy tudjuk, mindenképpen Nagy-Britannia lesz.

Ilyenformán a magyar szurkolótábornak a következő szezon során kétszer is alkalma nyílhat arra, hogy “elmenjen bárhova” tétmérkőzésekre: előbb a szigetországba, utána pedig Ljubljanába a divízió 1/A csoportos világbajnokságra.

nottingham

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk