Az Arizona Coyotes elköltözhet Glendale-ből

 

Houston vagy Indianapolis lehet a franchise új székhelye.

Andrew Barroway 2014-ben vásárolta meg a Coyotes 51%-át, amivel a franchise többségi tulajdonosává lépett elő. John Shannon, a Sportsnet és az NHL Insider szakírója szerint azonban a tulajdonos csökkentené részesedését a csapatban, eladná részvényei 49%-át. Shannon információja szerint a legvalószínűbb vevő Jim Irsay lehet, aki az NFL-ben szereplő Indianapolis Colts tulajdonosa. Ha ez valóra válik, akkor a glendale-i szurkolók elkezdhetnek aggódni a csapat lehetséges elköltözése miatt.

Az már most biztos, hogy a 2020/21-es szezonban az Arizona elhagyja a Pacific-csoportot,  azután a Centralhoz fog tartozni. Egy évvel később a Seattle 32. csapatként csatlakozik az NHL-hez, és átveszi az Arizona helyét a Pacificben. Shannon szerint ismerve az NHL térképét és történelmét egy arizonai csapatnak nincs értelme a Közép-Nyugaton. A Közép-Nyugat a Népszámlálási Hivatal által létrehozott négy földrajzi régió egyike az Amerikai Egyesült Államokban, amely 12 államot foglal magába az USA északi területeinek középső és keleti részén. Ezek: Dél-Dakota, Észak-Dakota, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, Ohio és Wisconsin. Jól látható, hogy földrajzilag ebbe a régióba esnek a Pacific-divízió csapatai is, viszont a 2020-ban ide kerülő Arizona messze kiesik a körzetből. Houston is kiesik ugyan ebből a régióból, viszont Indianapolis a terület közepén fekszik, ami teljesen ideális választás lenne. Shannon elmondása szerint egyelőre sem biztos, de sokatmondó, hogy Jim Irsay a napokban feltöltött egy képet magáról a twiterre, amelyen Arizona Coyotes-felsőben pózol.

Akár Houston, akár Indinapolis lenne a végső cél, az Arizona olyan városba költözne, ahol van hagyománya a hokinak. A Houston Aeros az NHL ellenligájának, a WHA-nak volt az egyik sztárcsapata a hetvenes években. A klub négyszer nyerte meg az alapszakaszt, kétszer a bajnokságot (1974-ben és 1975-ben), többek között Gordie Howe-val és a fiaival a soraiban. Az Indianapolis nem volt ilyen sikeres, egy csoportgyőzelmet tud felmutatni a WHA-ból. Ellenben itt kezdte a pályafutását és ez volt az első profi csapata Wayne Gretzkynek és Mark Messier-nek is.

jim irsay arizona

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum