Csak rajtam múlik, hogy tudok-e élni a lehetőséggel

 

Galló Vilmos kész beverekedni magát a KooKoo első két sorába. A válogatott csatárt a finn élvonalba igazolásának hátteréről kérdeztük.

Nemcsak klubot, országot is vált Galló Vilmos, aki egy évtizednyi svéd hokiskarrier után Finnországba, a Liigában szereplő KooKoo csapatához szerződött. ?Gyorsan zajlottak az események, miután lezárult a svéd bajnokság. A Timrával sajnos nem sikerült a bent maradás az SHL-ben, így a játékosok szabadon igazolhatóvá váltak. A KooKoo hamar megkeresett, és vezetői olyan szakmai elképzeléseket vázoltak számomra, amelyek egyértelműen segítenék a fejlődésemet. A döntésemben ez játszotta a legfontosabb szerepet.?

Tíz év svéd hoki után másfajta játékhoz kell hozzászoknia a 22 éves támadónak, de előzetesen úgy tűnik, ez a javára válhat. ?A svéd jégkorong első és másodosztályában, az SHL-ben és az Allsvenskanban is deffenzíven játszanak a csapatok, és azt nagyon jól csinálják. Szinte mindenhol remekül védekeznek, a játékosok jókor vannak jó helyen, hogy megóvják a kapujukat. Éppen ezért nehéz ott gólt lőni. Amennyire én ismerem a finn topbajnokságot, az jóval támadóbb szellemű, és ez remélhetőleg nekem is jobban fekszik majd.”

A csatárnak komoly céljai vannak. “Voltak ajánlataim Svédországból is, ám mindent mérlegre téve úgy gondoltam, azokban a csapatokban nehezen tudnék bekerülni az első két sorba. A KooKoo-nál viszont olyan szerepet szánnak nekem, hogy meglesz erre a lehetőségem, és csak rajtam múlik, hogy tudok-e vele élni.?

Galló Vilmos augusztusban csatlakozik új csapatához. ?A nyári felkészülést még Svédországban csinálom végig. Egyéni program szerint edzek annak érdekében, hogy amikor augusztusban átköltözöm Kouvolába, a lehető legjobb állapotban legyek.?

Mint arról korábban beszámoltunk, a KooKoo a 2015/16-os szezon óta szerepel a Liigában, előzőleg a Mestisben, a finn másodvonalban volt érdekelt. Mióta felkerült, azóta egyszer sem jutott be a playoffba a gárda. A nyilvánvaló cél az, hogy sikerüljön előrelépniük, ebben közreműködhet Galló Vilmos is. Rajta kívül is szerződtetett ígéretes légiósokat a kouvolai klub, így náluk folytatja pályafutását Matt Caito, aki az EBEL-es Grazban védő létére közel járt a pont/meccshez az előző szezonban, valamint a 20 éves Samuel Bucek, aki az extraligás Nyitra gólvágójaként 30+21-es alapszakaszt csinált, majd a playoffban 14 egységet termelt 19 találkozón.

Photo: Laszlo Mudra - HIHF

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum