Mégis az EBEL farmbajnoksága lesz az Alpesi Liga

 

Ez persze túlzás, de az tény, hogy a Linz és a Vienna Capitals tartalékcsapatát is felvették az osztrák?olasz?szlovén bajnokságba.

Mint arról korábban beszámoltunk, elsősorban az olasz élcsapatok határozott tiltakozást fogalmaztak meg amiatt, hogy az osztrák EBEL-klubok két újabb farmcsapatot kívántak indítani az Alpesi Ligában. Egyebek mellett azzal érveltek a tiltakozók, hogy eredetileg nem arról volt szó, hogy a bajnokságuk az EBEL farmligája lesz. Nem értek célt: a Steel Wings Linz és a Vienna Capitals Silver is indulhat az AHL-ben szeptembertől. Ezzel a ligában négy EBEL-es farmcsapat lesz, a két újonc mellett a Salzburg és a KAC második együttese eddig is ott szerepelt. Ezek nem sok vizet zavartak eddig ? egyetlen osztrák klub sem jutott a döntő közelébe sem a három lejátszott szezonban ?, és várhatóan nem lesz ez másként a Bécs és a Linz esetében sem. Hogy a Vienna Capitals II milyen játékerőt képviselt, arról bőven vannak ismereteink az Erste Ligából.

Az Alpesi Liga egyúttal közzétette a 2019/20-as bajnoki szezonra nevezett csapatok teljes névsorát. Mint közleményük fogalmaz, “A határidőig 19 csapat nevezése érkezett be a ligához. A 19 nevezést az érintett nemzeti szövetségek ? az osztrák, az olasz és a szlovén ? is megerősítették. Ennek értelmében az előző idény 17 csapatán felül a Steel Wings Linz és a Vienna Capitals Silver is az Alpesi Liga tagja lesz. A bajnokság lebonyolítási rendjéről az AHL fóruma június 1-jén dönt.”

A lebonyolítással kapcsolatos érdekesség, hogy a döntő idén április második felében ért véget, és bár osztrák csapat nem volt a szereplője, a divízió 1/A-ba kiesett Ausztria hokibürokratáinak alighanem alaposan át kell gondolniuk a bajnoki menetrendeket.

A 19 induló:

Ausztria:
EC Bregenzerwald
EC Kitzbühel
EC KAC II
EHC Lustenau
EK Die Zeller Eisbären
Red Bull Hockey Juniors
VEU Feldkirch
Vienna Capital Silver
Steel Wings Linz

Olaszország:
HC Fassa Falcons
HC Gherdeina
HC Val Pusteria
HC Milano Bears
Asiago Hockey
Ritten/Renon
SG Cortina
Wipptal/Vipiteno

Szlovénia:
HDD Jesenice
Olimpija Ljubljana

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum