William Nylander vezeti a pontlistát a vb-n

 

A svéd válogatott ásza Pozsonyban magára talált az elpocsékolt torontói szezonja után.

A csoportkör végéhez közeledve érdemes vetni egy pillantást a szlovákiai világbajnokság statisztikáira. Ezúttal is a meghatározó nevek dominálnak, de mint rendszerint, vannak új felfedezettek is, vagy olyanok, akikre eddig kevésbé figyeltünk.

A pontlistát az a William Nylander vezeti, akinek a szezonja tönkrement a fizetésével kapcsolatos egyezkedések során. A történet különböző fejezeteiről mindent megírtunk a maga idejében, a lényeg, hogy csak a határidő előtti utolsó pillanatban született megállapodás a játékos és a Toronto között, és utána már nem igazán sikerült lendületet vennie, 27+3 ponttal zárta az idényt. A vb-n viszont ? mint arra egy meccsbeszámolónkban már felhívtuk a figyelmet ? hatalmas kedvvel játszik, ennek köszönhetően 4+9-nél tart, megelőzve a Tampa orosz ászát, Nyikita Kucserovot (4+8) és a detroiti Anthony Manthát (7+4). Nylander egyébként nem először megy jól világbajnokságon, 2017-ben Kölnben 10 mérkőzésen 7+7-tel zárt, ezzel egyrészt alapos részt vállalt Svédország győzelméből, másrészt ő lett a torna MVP-je is.

A góllövőlistán jelenleg Mantha az első 7 találattal. A 24 éves hokis első körös draft volt annak idején, és már több szezon óta bőven fél pont fölött teljesít az NHL-ben ? idén 67 meccsen 48-cal zárt ?, a bukdácsoló Red Wings hokisai azonban érthető módon kevésbé vannak szem előtt mostanában. A kanadai után hárman jönnek 6-tal, az orosz Dadonov, az amerikai DeBrincat és a finn csodagyerek: Kaapo Kakko.

Asszisztban a fentiekből is következően Nylander áll a topon 9-cel, Kucserov a második 9-cal, vele holtversenyben a cseh Jakub Voracek van még a legjobb háromban.

A kapusok listáját a korszakos tehetségű Andrej Vasziljevszkij, a Vezina-díj egyik várományosa vezeti 96,74 százalékkal, mögötte a svájci Leonardo Genoni és a német Matthias Niederberger következik, ők mindketten hazájuk bajnokságában védenek.

A statisztikákat további érdekességekért ide kattintva böngészhetik.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum