Jegor Jakovlev visszatér a KHL-be

 

Az olimpiai bajnok hátvéd egy rosszul sikerült tengerentúli szezon után játszik újra Oroszországban.

Az elmúlt egy hétben kevésbé volt aktív a KHL játékospiaca, mint az azt megelőző napokban. A Dinamo Minszk begyűjtött néhány jól teljesítő játékost a divízió 1/A-s világbajnokság után: a Nyemantól érkező Maljavko ikrek mellett a Junoszty kapusa, Alekszandr Oszipkov is náluk játszik ősztől.

Jegor Jakovlev egy szezon után visszatér a KHL-be. A 27 éves hátvédnek nem sikerült meghatározó szerephez jutnia a New Jersey Devilsben, így hazatér szülővárosába, a Metallurghoz. A magnyitogorszki játékos felnőttként még nem játszott az együttesben, az Ak Barsz, a Lokomotiv és a SZKA jégkorongozója volt, mielőtt olimpiai bajnokként a tengerentúlra ment volna.

Az Admiral légiósokkal erősítette meg keretét. A kanadai Shawn Lalonde 2013 óta játszik Európában, a tengerentúli hátvéd főleg Németországban jégkorongozott eddig, ez idő alatt háromszor lett gólkirály a DEL-védők között. A vlagyivosztokiak külföldi kapusa Juho Olkinuora lesz, a Pelicanstól érkező hálóőr tagja Finnország vb-keretének, de jégre még nem lépett.

A Gagarin Kupa-döntős Avangard orosz játékosokat igazolt.  Valentyin Pjanov egy évnyi Amur-kitérő után játszhat újra az omszkiaknál, míg Roman Manuhov az Ak Barsztól érkezik. Utóbbi játékosért cserébe Mihail Fiszenkót kapták a kazanyiak.

Jokerit nem hosszabbított szerződést az amerikai Karl Stolleryvel, aki a svéd Frölundához ment. A finn Pekka Jormakka légiósnak áll, 4 szezon után távozik a helsinkiektől, és a Vityaz csatára lesz.

Pavel Varfolomejev elmegy szülővárosából, Magnyitogorszkból, ősztől a Torpedóban szerepel. A Traktor két üzletet bonyolított le: Jevgenyij Rjaszenszkij 2 év után visszamegy a Nyeftyehimikhez, míg Alekszej Krucsinyin 1 szezont követően tér vissza a SZKA-tól.

A Lokomotiv leigazolta a kazah Roman Szavcsenkót a Szibirtől, valamint a jaroszlavliakhoz közel egy évtizedes kitérő után visszatér saját nevelésű kapusuk, Alekszandr Lazusin.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk