Leif Strömberg a Gyergyói HK új edzője

 

Az 57 éves szakember az Allsvenskan után dolgozhat az Erste Ligában, de jelentős tapasztalata van az SHL-ből is.

“Leif Strömberg Svédországból érkezik, és több mint 25 éves edzői tapasztalatot hoz a klubunkhoz – olvasható a Gyergyói HK közleményében. – Tudni kell róla, hogy karrierjének legnagyobb részében hazája elitligájában és második ligás csapatoknál dolgozott. A Färjestad edzőjeként bajnoki ezüstöt szerzett Svédországban. Örülünk, hogy sikerült olyan edzőt találnunk a Gyergyói Hoki Klub csapatához, aki a korábbi szakmai vezető, Mikael Tisell munkáját a lehető legmagasabb szinten folytatni képes, és aki ki tudja hozni a maximumot a játékosokból.”

Strömberg az előző idényben az allsvenskanos HC Vita Hästen vezetőedzője és általános igazgatója volt egy személyben, ám az alapszakaszt követően menesztették. Az SHL-ben az említett Färjestad mellett dolgozott a Södertaljénál is, illetve kipróbálta magát Norvégiában a Stjernen vezetőedzőjeként.

Az új mester június 3-án kezdi a munkát Gyergyószentmiklóson, de addig is zajlik a felkészülés az új idényre. A hazai játékosok múlt héten Mikael Tisell felügyeletével erőnléti felmérésen estek át, és jelenleg a teszteredmények alapján egyénileg összeállított speciális edzésprogramot követve dolgoznak. Június 3-tól következik az erőnléti felkészülés következő szakasza, immár Leif Strömberg vezetésével. A szárazedzések sorozata közben júliusban két hét pihenőt kap a keret, utána július 22-én találkoznak, majd július 29-től Érden kezdődnek a jeges edzések.

Még egy idézet a közleményből: “A klubvezetés az új edzőnkkel konzultálva a keret megerősítésén dolgozik, folyamatban vannak a tárgyalások több kiszemelt jégkorongozóval. Mindebben segítségünkre van Mikael Tisell is, aki tanácsadóként továbbra is részt vesz a Gyergyói Hoki Klub munkájában.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk