Mégis kirakhatják a Slovant a KHL-ből

 

A szlovák klub hiába talált befektetőt, nem rendezték a pénzügyi helyzetet, ezért az orosz bázisú ligánál kétféle naptárat készítenek.

A KHL részéről szerdán bejelentették: egyelőre nem biztos a Slovan részvétele a 2019/20-as szezonban. A szlovák együttes korábban talált egy cseh befektetőt, ám annak anyagi hozzájárulása nem fedezné a következő idény költségeit a korábbról megmaradt szponzorokkal együtt sem, és emellett a korábbi adósságokat sem rendezték. A pozsonyi klub a játékosainak ugyanúgy jelentős összegekkel tartozik, ahogy az Ondrej Nepela-jégcsarnoknak is. A Slovan nem tudta benyújtani a szükséges pénzügyi garanciákat, ezért az orosz bázisú liga kétféle versenynaptárat állít össze: egy 25 és egy 24 csapatosat. A végső döntéssel ugyanakkor még várnak, ennek pontos dátuma egyelőre nem ismert.

A Slovan Bratislava 2012 óta szerepel a KHL-ben, az azóta lejátszott 7 szezonból kétszer jutott el a rájátszásig. Legutóbb messze leszakadva végzett a liga utolsó helyén az alapszakaszban. A világbajnokságon szereplő szlovák válogatott keretében mindössze három hokis képviseli a pozsonyiakat.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk