Révész: A szezon előtt többet vártam magamtól

 

A 18 éves csatár bízik benne, hogy a svájci másodvonalban szereplő GCK Lions felnőttcsapatában is több lehetőséget harcol ki ősztől.

Révész Marcell immár ötödik szezonját töltötte svájci elitkluboknál, és az idén a tavalyi évhez hasonlón ismét az Elite A-ban versenyző GCK Lions juniorcsapatát erősítette. A küsnachti székhelyű klub tavaly döntős volt a legmagasabb svájci juniorbajnokságban, és bár a rájátszásba idén is bejutott a hatodik helyen, az első körben jött a búcsú, majd végül a nyolcadik helyen végeztek: ?Nagyjából ugyanazzal a kerettel játszottuk végig a szezont, mint tavaly is, de hiába voltak egyénenként jó játékosaink, az összhang hiányzott, a csapatkohézió nem alakult ki ? mondta blogunknak a 18 éves jégkorongozó. ? Tavaly a hetedik helyen mentünk be a playoffba, akkor sikerült összeállnunk, így a döntőig meneteltünk, míg idén nem találtuk meg az identitásunkat.?

Ha szigorúan a statisztikákat nézzük, a csatár jobb szezont zárt, mint tavaly, hiszen az akkori 8 pontját 13-ra tornázta fel, 7 gól, 6 gólpassz leosztásban. ?Személy szerint valóban jobb évet zártam, de nem vagyok teljesen elégedett. A szezon előtt mindenképpen többet vártam volna magamtól, hiszen mindig van hova fejlődni. Az előző idényben nem kaptam annyi játéklehetőséget. Most végig az első két sor egyikében játszhattam, míg korábban negyedik soros voltam, vagy végigültem a meccset. Tavaly még visszajátszottam néha az Elite B-s testvércsapathoz, a ZSC Lionshoz. Sajnos már nincsenek sokan abból az U17-es gárdából, amely két éve döntőt játszott, öten maradtunk.?

revesz1

A GCK?ZSC testvércsapatok kötelekéhez tartozik egy másik utánpótlás-válogatott játékosunk, Falus Ádám is. ?Ádámmal az öltözőben folyamatosan beszélünk, nagyon jóban vagyunk. A meccseken ritkán játszunk együtt, mivel ő első éves volt a juniorcsapatban, így más sorokban játszik, illetve az Elite B-ben is számoltak vele.?

Az előző évi tendenciáktól eltérően most meglepően sok kiállítást gyűjtött be Révész, a klubszezonban 44, a decemberi junior-világbajnokságon 27 percet kapott. ?Csak a világbajnokságon volt verekedésem, Svájcban nem volt semmi atrocitás. Kicsit vadmalac a játékstílusom, és idén többet játszottam jóval, mint korábban, letámadom az ellenfelet, próbálok korongot szerezni, de nincs még akkora rutinom, így ez gyakran kiállításokhoz vezet. Próbáltam a juniorcsapatban átvenni a vezető szerepet, néha-néha túl agresszívan léptem oda.?

Révész december közepén a divízió 1/B csoportos junior-világbajnokság után egy meccs erejéig belekóstolhatott a felnőtthoki világába, a svájci másodosztályú GCK Lionsban számítottak rá az NLB-ben: ?Amikor visszajöttem a világbajnokságról, felhívtam az edzőmet, hogy mikor kell jelentkeznem, illetve hogyan tervezzem a térdműtétemet. Ő közölte velem a jó hírt, hogy a beavatkozás előtt még játszhatok egy NLB-s meccset. Nagyon nagy élmény volt, éreztem a különbséget a felnőtt- és a juniorhoki között. Nem volt egy másodperce sem az embernek, mindig jött valaki, és be is fejezték az ütközést, nem kanyarodtak el. A juniorhokiban ha valamit elrontasz, ki tudod javítani a hibádat, itt nem. Ha elbukod az egy-egy elleni párharcot, máris gólhoz közeli helyzet alakulhat ki. A negyedik sorban játszottam, az edző elégedett volt velem, szívesen mentem volna még a felnőttekkel, de várt rám a betervezett térdműtét. Ez a második ilyenem volt, figyelnem kell a jövőben erre. A felépülés szerencsére simán ment, a rájátszás előtt vissza is térhettem.?

Révész Marcellnek a lengyelországi már a harmadik junior világbajnoksága volt decemberben, amelyek közül egyértelműen az első sikerült a legjobban: 2016 decemberében 16 évesen a csapat pontkirálya lett 3 góllal és 5 assziszttal. Idén az öt meccs során 1+1-et gyűjtött: ?Elég gyenge vb volt ez a részemről Tychyben, nem sikerült rendesen felvennem a fonalat. Fizikálisan rendben voltam, az ütközések sikerültek, emberhátrányban jól mentem. A támadásokhoz viszont nem tudtam sokat hozzátenni, és ez idegesített is. Elvesztettem a kontrolt, meg kell még ezt tanulnom, hogy fókuszált maradjak akkor is, ha esetleg nem megy annyira a játék.?

A nyári felkészülését Svájcban végzi Révész, akinek nagy tervei vannak a következő szezonra: ?Volt egy megbeszélésem az NLB-s csapat általános igazgatójával, kijelöltek párunkat, akik jövőre lehetőséget kaphatunk a felnőttcsapatban. Vegyesen fogunk szerepelni a junior és a felnőtt ligában. Azt az ígéretet kaptuk, hogy ha jobban játszunk, mint egy-két felnőttjátékos, akkor kiszoríthatjuk őket hosszabb távon is. Ez nagy pozitívum, szerintem egy remek nyári felkészüléssel képes leszek kiharconi a helyemet az NLB-ben.?

revesz2

fotók: TSH Photo

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum