Nagyon szép emlékeim vannak Dunaújvárosból

 

Keegan Dansereau mindent el akar követni a DAB-nál annak érdekében, hogy akár döntőbe jusson a csapat az Erste Ligában.

Dunaújvárosban ismét erős gárdát építenek, legalábbis az első bejelentett igazolásokból ez derül ki. Somogyi Balázshoz hasonlóan visszatér az Acélbikákhoz Keegan Dansereau is – Kovács Bronson Zoltán a MAC és a DEAC után először jégkorongozik majd a többszörös bajnoknál –, aki pályafutása legponterősebb szezonját éppen a itt produkálta 2016/17-ben. Akkor a még MOL Ligának nevezett magyar bázisú nemzetközi bajnokság alapszakaszában 39 meccsen 71 pontot, 34 gólt és 37 asszisztot termelt, amit a rájátszás hét találkozóján további 10 egységgel, 7 góllal és 3 gólpasszal egészített ki. A csapat is jó volt ekkor, hiszen csak óriási hétmeccses csatában hajtott fejet az UTE előtt a negyeddöntőben. “Nagyon szép emlékeim vannak Dunaújvárosból, az a szezon tényleg remekül sikerült számomra. Ennek alapján nem volt nehéz meghoznom a döntést, amikor megkerestek a klubtól. Már nagyon várom a közös munkát.”

Pedig Dansereau előző két szezonja sem volt sikertelen a MAC Újbuda csapatánál, hiszen előbb bajnokságot nyert (50 meccs, 56 pont), majd a szlovák Extraliga rájátszásába is bejutott (56 alapszakaszmeccs, 9+30, majd 1 assziszt a 8 playoffos találkozón). “A MAC-nál jó csapatunk volt, nagyszerű érzés volt megszerezni a bajnoki aranyérmet 2018-ban. Utána megtapasztalhattam én és persze a többiek is, hogy milyen nagy a különbség az Erste Liga és a szlovák topbajnokság között. Nekem is több hónapra volt szükségem, hogy alkalmazkodni tudjak a magasabb szinthez, a sebességhez. Kemény lecke volt, a csapatban mindenkinek ki kellett lépnie a komfortzónájából, hogy meccseket nyerhessünk, majd bejussunk a rájátszásba. A Tipsport Liga nagyszerű bajnokság, kiváló hokisok játszanak nagy sebességgel, ugyanakkor kicsit meglepő módon kevesebb a fizikai kontaktus. A játék színvonala hasonló az EBEL-éhez, de ez gyorsabb, és nincs annyi ütközés.”

A DAB-nál a korábbi kudarcok után – az idén utolsó előttiek lettek a középszakasz végén – ismét komolyabb terveket szövögetnek. “A tárgyalások során egyértelművé vált számomra, hogy a gyengébben sikerült előző két szezon után a klub menedzsmentje olyan keretet állít össze, amely képes bebizonyítani, hogy a topcsapatok között van a helyünk a magyar hokiban. Ebben komoly szerepet szánnak nekem is. Mindent el fogok követni, hogy minél jobban szerepeljünk, és akár a döntőbe is bejussunk.”

dansereau

fotó: TSH Photo

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk