Rajna Miklós a DVTK Jegesmedvékhez szerződött

   

A válogatott kapus az EBEL-es Fehérvár AV19 és az extraligás MAC után Miskolcon folytathatja pályafutását. Kifaggattuk őt döntése hátteréről.

Miként azt a klub hírül adta, elhagyja a MAC csapatát, ám marad a szlovák Extraligában Rajna Miklós. A Vay Ádám helyére érkező kapusnak összességében nem volt rossz szezonja az újbudaiaknál, sőt a rájátszásban olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amely mellett blogunk sem mehetett el szó, illetve interjú nélkül. ”Azt, hogy sikeres szezonom lett volna, én kicsit erősnek érzem. Úgy gondolom, sokkal több van bennem, de a végén, a playoffban tényleg nagyon jól ment a védés.”

Rajna Miklós az Extraliga alapszakaszában valamivel 90 százalék alatti hatékonysággal állta útját a lövéseknek, a rájátszásban neki jutott három meccsen viszont egészen elképesztő 97,8-as teljesítményt nyújtott. “Amikor a MAC Újbudához szerződtem, a szakmai stáb előre tisztázta velünk: az alapszakaszban felesben fogunk védeni Bálizs Bencével. A playoff-kvalifikációban Bence lett az első számú kapus, én pedig a rájátszásban kaptam több meccset, ahol végre meg tudtam mutatni, hogy mire vagyok képes. Megmondom őszintén, több játéklehetőségre vágyom, olyan típusú kapus vagyok, aki szeret nagyobb teher alatt védeni, aki a hátán viheti a csapatot. Kifejezetten jót tesz nekem, ha több felelősséget kapok, ám ehhez mindenképpen nagyobb meccsszám kell. Éppen ezért tetszett mindaz, amit a miskolci vezetőktől hallottam, így a megegyezés végül nem lehetett kérdéses.”

A 27 éves kapus tehát önmaga legnagyobb kritikusa, és ezen az sem változtatott, hogy hat EBEL-szezon után egy másik bajnokságban kellett helytállnia. “Ez nehéz kérdés. Én tényleg nem voltam igazán elégedett az előző bajnoki évben nyújtott teljesítményemmel, ám azt is tudni kell, hogy magammal szemben mindig magasabb elvárásokat támasztok, mint mondjuk az edzők vagy a klubvezetők. Ez persze azt jelenti, hogy talán soha nem fogok megfelelni a saját mércémnek, de mindig is ilyen maximalista voltam. Jó volt megtapasztalni az Extraligában egy másfajta hokit, ezt alig lehet összehasonlítani az EBEL-lel. Ausztriában a kluboknak sokkal több pénzük van, mint Szlovákiában, ezért jóval drágább légiósok jönnek jobb helyekről. A szlovákoknál viszont nagyobb a merítési lehetőség a hazai játékosokból, és ennek van egy komoly hatása. Az EBEL-ben az első két-három sor után nagy a szakadék, a negyedik tényleg többnyire csak kiegészítés. A Tipsport Ligában ez a különbség minimális. Amikor a Fehérvárral mentünk egy meccsre, mindig számba vettem, hogy ha ezt és ezt a sort hatástalanítani tudjuk, akkor jó esélyünk lehet a győzelemre. Szlovákiában ilyen nem volt.”

Rajna Miklós az elmúlt években mindig ott volt az aktuális világbajnokságon, az idén viszont elutazott ugyan Nur-Szultanba, de csak harmadik számú kapusként számítottak rá. “A válogatottság számomra mindig nagyon fontos volt és az is maradt. Az előző 4-5 évben rendre ott voltam és védtem is a vb-ken, de most nem kaptam erre lehetőséget. Nem mondhatom, hogy nem fájt a döntés, de őszintén szólva az idén ezt nem is érdemeltem volna meg, a szezonbeli teljesítményem nem indokolta. Abban bízom, hogy jó évem lesz Miskolcon, mert mindenképpen szeretném visszaszerezni a helyemet a nemzeti csapatban is.”

A kapus kevés pihenőt engedélyezett magának, és már el is kezdte a felkészülést. “A nyarat Dunaújvárosban töltöm, ahol erőnléti edzővel és fizioterapeutával is fogok dolgozni. Először a kisebb sérüléseimet szeretném helyre rakni, amelyeket a szezonban szereztem. Megvannak azok a pontok, amelyben fejlődnöm, javulnom kell, ezekre próbálok koncentrálni. A nyári munka nagyon lényeges ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjak nyújtani, és ezzel segíthessem a csapatot. Utána az a legfontosabb, hogy jól beilleszkedjek a társaságba, hiszen az ő segítségük is kell ahhoz, hogy visszanyerjem régi jó formámat, még ha ez így 27 évesen talán kicsit furcsán hangzik is. Magammal szemben nincsenek konkrét elképzeléseim, nem gondolkodom százalékokban, és egyébként is azt tartom: az egyéni célokat alá kell rendelni a csapatteljesítménynek. Ha ez így lesz, akkor sikeresek lehetünk.”

Rajna HUNITA

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:15 SUINOR 4-1VÉGE
VB 16:15 USAGBR 6-3VÉGE
VB 20:15 GERSVK 3-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 RUSITA 10-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:15 CANFRA 5-2VÉGE
VB 16:15 SWEAUT 9-1VÉGE
VB 20:15 CZELAT 6-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 FINDEN 3-1VÉGE
május 17., péntek
VB 16:15 AUTNOR 3-5VÉGE
VB 16:15 FRASVK 3-6VÉGE
VB 20:15 CZEITA 8-0VÉGE
VB 20:15 FINGBR 5-0VÉGE
  • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:15 DENUSA 1-7VÉGE
VB 12:15 LATRUS 1-3VÉGE
VB 16:15 CANGER 8-1VÉGE
VB 16:15 ITANOR 1-7VÉGE
VB 20:15 GBRSVK 1-7VÉGE
VB 20:15 SWESUI 4-3VÉGE
  • SPORT 2
május 19., vasárnap
VB 16:15 AUTCZE 
VB 16:15 GERUSA 
VB 20:15 FRAFIN 
VB 20:15 SUIRUS 
  • SPORT 2
május 20., hétfő
VB 16:15 FRAGBR 
VB 16:15 SWELAT 
VB 20:15 AUTITA 
VB 20:15 CANDEN 
  • SPORT 2
május 21., kedd
VB 12:15 CZESUI 
  • SPORT 2
VB 12:15 FINGER 
VB 16:15 NORLAT 
VB 16:15 SVKDEN 
  • SPORT 2
VB 20:15 CANUSA 
  • SPORT 2
VB 20:15 SWERUS 
Partnerünk