Rajna Miklós a DVTK Jegesmedvékhez szerződött

   

A válogatott kapus az EBEL-es Fehérvár AV19 és az extraligás MAC után Miskolcon folytathatja pályafutását. Kifaggattuk őt döntése hátteréről.

Miként azt a klub hírül adta, elhagyja a MAC csapatát, ám marad a szlovák Extraligában Rajna Miklós. A Vay Ádám helyére érkező kapusnak összességében nem volt rossz szezonja az újbudaiaknál, sőt a rájátszásban olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amely mellett blogunk sem mehetett el szó, illetve interjú nélkül. ?Azt, hogy sikeres szezonom lett volna, én kicsit erősnek érzem. Úgy gondolom, sokkal több van bennem, de a végén, a playoffban tényleg nagyon jól ment a védés.?

Rajna Miklós az Extraliga alapszakaszában valamivel 90 százalék alatti hatékonysággal állta útját a lövéseknek, a rájátszásban neki jutott három meccsen viszont egészen elképesztő 97,8-as teljesítményt nyújtott. ?Amikor a MAC Újbudához szerződtem, a szakmai stáb előre tisztázta velünk: az alapszakaszban felesben fogunk védeni Bálizs Bencével. A playoff-kvalifikációban Bence lett az első számú kapus, én pedig a rájátszásban kaptam több meccset, ahol végre meg tudtam mutatni, hogy mire vagyok képes. Megmondom őszintén, több játéklehetőségre vágyom, olyan típusú kapus vagyok, aki szeret nagyobb teher alatt védeni, aki a hátán viheti a csapatot. Kifejezetten jót tesz nekem, ha több felelősséget kapok, ám ehhez mindenképpen nagyobb meccsszám kell. Éppen ezért tetszett mindaz, amit a miskolci vezetőktől hallottam, így a megegyezés végül nem lehetett kérdéses.?

A 27 éves kapus tehát önmaga legnagyobb kritikusa, és ezen az sem változtatott, hogy hat EBEL-szezon után egy másik bajnokságban kellett helytállnia. ?Ez nehéz kérdés. Én tényleg nem voltam igazán elégedett az előző bajnoki évben nyújtott teljesítményemmel, ám azt is tudni kell, hogy magammal szemben mindig magasabb elvárásokat támasztok, mint mondjuk az edzők vagy a klubvezetők. Ez persze azt jelenti, hogy talán soha nem fogok megfelelni a saját mércémnek, de mindig is ilyen maximalista voltam. Jó volt megtapasztalni az Extraligában egy másfajta hokit, ezt alig lehet összehasonlítani az EBEL-lel. Ausztriában a kluboknak sokkal több pénzük van, mint Szlovákiában, ezért jóval drágább légiósok jönnek jobb helyekről. A szlovákoknál viszont nagyobb a merítési lehetőség a hazai játékosokból, és ennek van egy komoly hatása. Az EBEL-ben az első két-három sor után nagy a szakadék, a negyedik tényleg többnyire csak kiegészítés. A Tipsport Ligában ez a különbség minimális. Amikor a Fehérvárral mentünk egy meccsre, mindig számba vettem, hogy ha ezt és ezt a sort hatástalanítani tudjuk, akkor jó esélyünk lehet a győzelemre. Szlovákiában ilyen nem volt.?

Rajna Miklós az elmúlt években mindig ott volt az aktuális világbajnokságon, az idén viszont elutazott ugyan Nur-Szultanba, de csak harmadik számú kapusként számítottak rá. ?A válogatottság számomra mindig nagyon fontos volt és az is maradt. Az előző 4-5 évben rendre ott voltam és védtem is a vb-ken, de most nem kaptam erre lehetőséget. Nem mondhatom, hogy nem fájt a döntés, de őszintén szólva az idén ezt nem is érdemeltem volna meg, a szezonbeli teljesítményem nem indokolta. Abban bízom, hogy jó évem lesz Miskolcon, mert mindenképpen szeretném visszaszerezni a helyemet a nemzeti csapatban is.?

A kapus kevés pihenőt engedélyezett magának, és már el is kezdte a felkészülést. ?A nyarat Dunaújvárosban töltöm, ahol erőnléti edzővel és fizioterapeutával is fogok dolgozni. Először a kisebb sérüléseimet szeretném helyre rakni, amelyeket a szezonban szereztem. Megvannak azok a pontok, amelyben fejlődnöm, javulnom kell, ezekre próbálok koncentrálni. A nyári munka nagyon lényeges ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjak nyújtani, és ezzel segíthessem a csapatot. Utána az a legfontosabb, hogy jól beilleszkedjek a társaságba, hiszen az ő segítségük is kell ahhoz, hogy visszanyerjem régi jó formámat, még ha ez így 27 évesen talán kicsit furcsán hangzik is. Magammal szemben nincsenek konkrét elképzeléseim, nem gondolkodom százalékokban, és egyébként is azt tartom: az egyéni célokat alá kell rendelni a csapatteljesítménynek. Ha ez így lesz, akkor sikeresek lehetünk.?

Rajna HUNITA

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum