Somogyi Balázs: Itt nekem sem lesz elég a 24 pont

 

Somogyi Balázs visszatér szülővárosába, hogy ismét az Acélbikák mezét húzhassa magára.

A Dunaújvárosi Acélbikákhoz szerződött Somogyi Balázs, aki az előző idényt a miskolci Extraliga-csapatban töltötte. A csatár az alapszakasz 57 meccsén 24 pontot gyűjtött, 11 gól és 13 assziszt formájában, amihez a rájátszásban egy gólpasszt tett hozzá. “Úgy gondolom, nem volt rossz szezonom, újonc csapatban a szlovák topligában 24 pontot elérni nem kevés. Az biztos, hogy bennem nincs hiányérzet a saját teljesítményem kapcsán. Maximálisan hajtottam, kitettem mindent a jégre. Persze kis szerencsével lehetett volna több pontom is, de alapvetően elégedett vagyok.”

A Tipsport Liga teljesen más volt, mint amit eddig megtapasztalt. “A szlovák Extraliga érthető módon – már csak a hagyományok miatt is – jóval profibb, mint például az Erste Liga, bár a magyar bajnokság sokat faragott a hátrányából az elmúlt években. Szlovákiában magasabb szintű a körítés, a marketing és a játék is. A hoki gyorsabb, szisztematikusabb, ehhez hozzá kellett szokni. A szlovák topligát talán a nyolcadik legjobbnak tartják Európában. Úgy érezte magát ott az ember, hogy ez lehet az igazi profizmus első lépcsőfoka – és akkor milyen lehet a többi? Örülök, hogy megtapasztalhattam ezt.”

A DVTK Jegesmedvék vezetői azonban nem voltak maradéktalanul elégedettek a 27 éves hokis produkciójával. “Amikor leültünk tárgyalni a vezetőkkel, kiderült, hogy számukra ez a 24 egység kevés, ponterősebb játékosra van szükségük a helyemen. Habár még volt egy év a szerződésemből, végül elfogadtam az álláspontjukat, és közös megegyezéssel elbúcsúztunk egymástól.”

Somogyi Balázsnak több lehetősége is volt, és a döntésében különféle szempontok játszottak közre. “Jó néhány körülményt mérlegre kellett tennem a folytatást illető döntés előtt. Már korábban elkezdtem gondolkodni a hoki utáni életemről, és éppen Dunaújvárosban adódott nem túl régen egy kiegészitő lehetőség, amelyet a játék mellett el tudtam vállalni. Másrészt a menyasszonnyommal immár több mint 4 éve vagyunk távkapcsolatban, szezon közben 2-3 hetente valamelyikünk mindig elment a másikhoz, de ez nem ideális állapot. Harmadrészt olyan csapatban szerettem volna játszani, amelynek komoly tervei vannak, és éremre tör. Az Erste Ligából több csapat is megkeresett, és a beszélgetések során mindig azt próbáltam kiszűrni, hogy milyen lesz az adott klub kerete, milyen célokkal vágnak neki a szezonnak. A DAB-nál egyértelműen húzóemberként számítanak rám, és a várható csapattársak névsora is arra vallott, hogy erős gárda épül Dunaújvárosban. Úgy gondolom, sem Keegan Dansereau, sem Kovács Bronson Zoltán nem írt volna alá, ha megítélésük szerint gyenge lenne a leendő keret. Itt nekem sem lesz elég a 24 pont, a csapattól pedig sokkal jobb szereplést várnak, mint az idén.”

A csatár már el is kezdte a felkészülést a következő szezonra. “Néhány évvel ezelőtt megkaptam a DAB korábbi edzője, J. P. MacCallum nyári felkészülési tervét, azóta is azt használom minden évben. A holtidőben jobban szeretek egyedül dolgozni, de megvan a lehetőség, hogy bejárjak az újvárosi jégpályára is edzeni. Augusztus 1-jén pedig a csapattal is belevágunk majd a felkészülésbe.”

Somogyi DAB

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk