Somogyi, Dansereau és Kovács Bronson a DAB-ban

   

Sztárigazolásokat jelentettek be a Dunaújvárosi Acélbikák. Az Erste Liga-csapat vezetőedzője a szlovák Miroslav Ihnacak lesz.

Minderről a klub hivatalos honlapja számolt be. Az 57 éves Miroslav Ihnacak játékosként Igor Libával és Ján Vodilával Csehszlovákia legproduktívabb támadótrióját alkották a nyolcvanas évek elején. Ihnacak játékosként eljutott az NHL-ig, jégkorongozott Németországban és Svájcban, a Kassa színeiben három bajnoki címet szerzett. Edzőként dolgozott többek között Késmárkon és a HC Kosicénél. A vezetőedző segítője egykori sortársa, Jan Vodila lesz, aki megjárta az A csoportos világbajnokságot, háromszoros csehszlovák bajnok, 1988-ban a bajnoki rájátszás legértékesebb játékosának választották. Ihnacak és Vodila közösen dolgoztak a lengyel Tychynél és a szlovák Nagymihálynál.

Nemcsak a kispadon, az öltözőben is nagy változások lesznek a DAB-nál a cikk szerint, és bár több szerződés esetében hátravannak még az utolsó simítások, három játékos leigazolását nyilvánosságra hozta a klubvezetés. Dunaújvárosban folytatja pályafutását Keegan Danserau, Kovács Bronson és Somogyi Balázs.

Dansereau az extraligás MAC-tól, Kovács a DEAC-tól, Somogyi a DVTK Jegesmedvéktől érkezik. Közülük ketten már játszottak az Acélbikáknál, Somogyi ott is nevelkedett. A két tengerentúli játékos is rendelkezik magyar állampolgársággal, így nem foglalnak légióshelyet.

A DAB előző szezonja tragikusra sikerült, a csapat lemaradt a rájátszásról, az alsóházban az utolsó előtti helyen végzett, így indokoltnak tűnik az alapos újratervezés.

somogyi

fotó: DAB

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum