Jarmo Tolvanen: Tehetetlennek éreztem magam

   

A magyar válogatott betegség miatt a vb-ről igazoltan hiányzó szövetségi kapitánya jobban van, így otthonában lábadozhat.

Jarmo Tolvanenre ugyanakkor még vár egy műtét, amely azonban nem sürgős. A finn szakemberrel a jégkorongszövetség honlapján olvasható egy interjú, amelyből egyebek közt kiderül, hogy még soha életében nem mulasztott mérkőzést, az első alkalommal történt ez meg a kazahsztáni divízió 1/A csoportos világbajnokságon. Mint ismert, Tolvanent a kiutazás előtti napokban kellett kórházba szállítani, és mivel arról szó sem lehetett, hogy akár később csatlakozzon a nemzeti csapathoz, ezért feladatait Majoross Gergely vette át megbízott szövetségi kapitányként.

?Az összes világbajnoki meccset megnéztem, és beszéltem az edzőkkel a találkozók után. Nehéz volt, hogy nem tudtam a csapat mellett lenni. Tehetetlennek éreztem magam, nem tudtam segíteni a válogatottnak a körülmények miatt” ? mondta erről. Beszélt arról is, hogy mit gondol Majoross Gergely és a stáb többi tagjának munkájáról: ?Az edzők remek munkát végeztek, figyelembe véve, hogy milyen nehéz helyzetben voltak. Minden gyorsan történt a vb előtt, nem volt idő jobban felkészülni rá.”

Ami aktuális egészségi állapotát illeti, arról a következőképpen nyilatkozott: ?Most már otthon vagyok. Az orvosok még több vizsgálatot elvégeznek, de semmi sürgősről nincs szó. Nincs fájdalmam, ezért engedtek haza. Az orvosok sem tudják pontosan, miért lettem rosszul. A következő napokban ki akarják zárni a különböző lehetséges okokat. A közeljövőben műtét is vár rám. Szerencsére nem életveszélyről van szó, de köze van a problémához, ami a vb előtt jelentkezett.?

Arról, hogy a 63 esztendős mester esetleg visszatérhet-e a padra vagy konkrétan a magyar válogatott élére, egyelőre nem esett szó.

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum